Yaşam

Zeytinli kahke depremzede kadınlara gelir oldu

UNESCO'nun gastronomi alanında 'Oluşturıcı Şehirler Ağı'nda yer alan Hatay'da, bir kurabiye türü olan kahke, zahterli çeşidinin yanı sıra zeytinlisiyle de tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Hatay'da zeytinli kahke depremzede kadınlara gelir oldu.

Zeytinli kahke depremzede kadınlara gelir oldu
22-06-2024 14:57

Depremlerden ÖZETİ| etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde kadınların kooperatif bünyesinde hazırladıkları zeytinli kahke aranan bir yöresel lezzet haline geldi. İlçede yaklaşık 6 yıl önce kurulan Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Kooperatifi (HAZEK) bünyesindeki kadınlar yöresel ürünler hazırlıyor.

Zeytinli kahke depremzede kadınlara gelir oldu

Kooperatifte yaklaşık 2 yıl önce ilçede yoğun olarak yetiştirilen zeytin ile bir kekik türü olan zahterin aynı lezzette buluşturulması için denemeler yapıldı. Un, zeytin, zahter, kişniş, rezene ve zeytinyağının yoğurulmasıyla hazırlanan yeni lezzet, ilçedeki vatandaşların beğenisini kazandı.

HAZEK Başkanı Leyla Ayvazoğlu, AA muhabirine, zeytin kahkesinin kooperatiflerine özgü bir tat olduğunu söyledi.

Kentin zeytin, zeytinyağı ve zahteriyle ünlü olduğunu hatırlatan Ayvazoğlu, "Zeytin elimizde olan bir ürün ama sadece zeytin olarak satılmamalıydı. Biz bunu inovatif olarak nasıl bir ürüne çevirebiliriz, geliştirebiliriz kaygısıyla çok kafa yorduk. Ama oranı tutturabilmek, kırılmamasını sağlamak gibi doğru ürün ve reçeteyi oluşturabilmek zamanımızı aldı. Şimdi belirli bir standardizasyonla zeytinli kahke ya da zeytinli çörek almaya gelen, bunun farkında olan bir sürü lezzet severle bir aradayız." diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER