Gündem

'Zeytine ve İncire Adanan Hayatlar' için buluşuyorlar 

'Mücerret Bir Dijital Kütüphane' mottosuyla kurulduğu 2017 yılından bugüne, yayınladığı 900'ün üzerinde içeriğiyle yola devam eden Mücerret, Gazze soykırımının 250. gününe girilen günler için, özel bir panel düzenliyor.

'Zeytine ve İncire Adanan Hayatlar' için buluşuyorlar 
10-06-2024 13:38

"Zeytine ÖZETİ| ve İncire Adanan Hayatlar" üst başlığıyla, 11 Haziran Salı saat 17:00'da Türkiye Yazarlar Birliği ( TYB) Sultanahmet Şubesi'nde gerçekleştirilecek olan Mücerret Buluşmaları yeni sezonunun ilk programında, üç yazar, üç önemli ismin portresini anlatacak.

İzzeddin Kassam'ı, Peren Birsaygılı Mut, Naci el Ali'yi Bülent Tokgöz, Rachel Corrie'yi, Esra Elönü'nün anlatacağı oturumda, üç ismin hayatı eşliğinde bölgenin yaşadığı yüz yıllık yalnızlığın kaydı tutulacak. 

Programda, İzzeddin Kassam, Naci el Ali ve Rachel Corrie gibi farklı tarihlerde, farklı coğrafyalarda dünyaya gelmiş, yaşamış ve farklı şehirlerde öldürülmüş isimlerin hayatı üzerinden Filistin hafızasının yarınına dair bir yol haritası paylaşılacak. 

Mücerret Buluşmaları
YENİDEN başlıyor.

Zeytine
ve İncire Adanan Hayatlar
sizi davet ediyor. @PerenMut @TokgozBulentt @elonue

3 hayat
BİR hikayeyi anlatıyor.

11 Haziran Salı
saat 17:00'da @tybistanbul'da görüşmek üzere. pic.twitter.com/bOBkAnKtEj

— mucerret (@mucerretcom) June 5, 2024

Küresel düşünce ve kültürün dijital platformu olarak yayın hayatını sürdüren Mücerret'in kurucusu ve Yayın Yönetmeni İsmail Halis, yeni sezon Mücerret Buluşmalar serisi için şu açıklamayı yaptı.

"Bugünün siyaset, ekonomi ve kültürel gücünü belirleyen asıl haritanın, anlatı kurma kapasitesi olduğuna inanıyoruz. Gazze sürecinin her tanıklığı en çok şunu gösterdi. İnsanlık ile Hristiyan Siyonizmi arasındaki mesafeyi kapatmamız için çok yönlü, disiplinli, derinlikli, nitelikli, samimi çalışmaya olan ölümcül ihtiyacımız her zamankinden fazla bir şekilde açığa çıktı. Haritaları değiştirebilmek için, önce anlatı inşa etme kapasitesinizin oluşması, birikmesi, gelişmesi ve küresel bir renge bürünmesi gerekiyor. Bizler de, ürettiğimiz her içerikte, bu anlatının kelimelerini - algoritmalarını kamusallaştırmayı amaçlıyoruz. Bu sebeple, dijitalde aralıksız olarak 7 yıldan bu yana sürdürdüğümüz Mücerret'te, bir süre önce gerçekleştirdiğimiz "Buluşmalar" serisini yeniden başlatıyoruz. Önümüzdeki aylarda da, anlatı kurmak için düzenlemeyi planladığımız bir çok özel panelimizin takvimini oluşturduk. Kurumsal olarak kendimize şöyle bir yol haritası mottosu belirlemiş idik. Tarih arkamızda, yarın önümüzde, gerçek karşımızda. Biz, buradayız. Burada kalmaya devam edeceğiz."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER