Teknoloji

Zamanın Efsane Uygulamalarını Takipçilerimize Sorduk

Gelişen teknolojiyle birlikte kullandığımız uygulamalarda gelişiyor. Bugün kullandıklarımızdan çok daha az fonksiyona sahip, adını bile zar zor hatırladığınız bilgisayar programlarını Twitter ve YouTube hesaplarımız üzerinden sorduk ve takipçilerimizden gelen cevapları derle

Zamanın Efsane Uygulamalarını Takipçilerimize Sorduk
16-08-2022 21:06

Çeşitli ÖZETİ| programlar sayesinde bilgisayarlarımızı kendi kişisel kullanımımız için şekillendirebiliyoruz. Bilgisayarın icat edildiği günden beri gelişmeye ve değişmeye devam eden bu programlar arasında bir zamanlar her bilgisayarda bulunan ancak şimdi gelişen teknolojiyle birlikte tarihin tozlu raflarında yerini almış bir sürü program var.

Günümüzde telefonumuzdan istediğimiz her yerde istediğimiz müziği dinleyebiliyor ya da istediğimiz kişiyle anında görüntülü konuşabiliyoruz. Ancak bundan 15-20 yıl kadar önce bunları yapabilmek için bilgisayarımıza çeşitli programlar indirmemiz gerekiyordu. Biz de sosyal meydayadan takipçilerimize hatırladıkları eski programları sorduk ve gelen cevapları sizler için derledik.

Bir zamanların efsaneleri hala akıllarda

Bilgisayarımızda müzik dinlemek için kullandığımız Winamp’tan bir zamanların en popüler sosyalleşme ve mesajlaşma programı MSN Messenger’a kadar birçok uygulama şimdi yerini akıllı telefonların küçük ekranlarındaki yüzlerce uygulamaya bıraktı. 1990’ların başından 2000’lerin ortalarına kadar kullanılan bu uygulamalar zamanın efsaneleri olarak tanımlanıyor.

Twitter ve YouTube üzerinden yaptığımız paylaşımda takipçilerimize, “Bir zamanlar her bilgisayarda bulunan, şimdiyse adını bile zar zor hatırladığın program hangisi?” sorusunu sorduk ve kullanıcıların çoğu hatırladıkları programları bizlerle paylaştı.

İşte sizlerden gelen cevaplar

Bir dönemin Spotify'ı...

Winamp

1990’ların sonu ve 2000’lerin başında en popüler müzik uygulamalarından biri olan Winamp, baştan aşağı yenilenmiş bir tasarımla yeniden kullanıma sunulacak.

Sadece müzik indirmediğimiz uygulama: LimeWire

LimeWire

Kullanıcıların bilgisayarlarına müziğin yanı sıra film ve diğer dosyaları da indirmesini sağlayan LimeWire, zaman zaman sistem üzerinden bilgisayara virüs bulaşmasına da neden oluyordu.

Sevdiğini belli etmek için 3 kere dürt!

MSN Messenger

Zamane gençliğinin sosyalleşmek için kullandığı MSN Messenger, çıktığı ilk günden kullanıcılara veda ettiği 2013 yılına kadar en çok kullanılan chat programlarının başında geliyordu. Günümüzde yerini WhatsApp, Telegram gibi uygulamaların aldığı programda karşındakine titreşim göndermek, çıkartmalar atmak ve “Ne dinliyorum?” özelliği ile müzikli gönderme yapmak oldukça popülerdi.

Müzik dinlerken insanı içine çeken girdap...

Windows Media Player

2000'li yıların başında büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan efsane medya oynatıcısı Windows Media Player, birbirinden ilginç görsel efektleriyle kullanıcıyı adeta hipnoz ediyordu. Windows 11 ile tamamen yenilenmiş yüzüyle kullanıcılara sunulan programın efsanenin yerini alıp alamayacağı ise büyük bir merak konusu.

Bir zamanların efsanesi yıllara kafa tutuyor

ICQ

Bir zamanların en popüler mesajlaşma programlarından biri olan ICQ, ilk yıllarında olduğu kadar yaygın kullanılmasa da yeni çıkan uygulamalara kafa tutarak yayın hayatını devam ettiriyor.

Zamanın en avantajlı indirme programı

FlashGet

Bir dosya indirme programı olan FlashGet, 2004 senesinden beri kullanıcılara hizmet vermeye devam ediyor. Birbirinden farklı özellikleri bulunan program, zamanın en avantajlı dosya indirme aracı olarak görülüyordu.

CD ve DVD oluşturmanın en kolay yolu

Nero

1997 yılın kullanıcılara sunulan program sayesinde bilgisayarınızdan istediğiniz fotoğraf, video ve müzikleri CD veya DVD'ye aktarabiliyordunuz.

www.idrak34.com


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
IIS 10.0 Detailed Error - 403.501 - Forbidden

HTTP Error 403.501 - Forbidden

You do not have permission to view this directory or page.

Most likely causes:

  • This is a generic 403 error and means the authenticated user is not authorized to view the page.

Things you can try:

  • Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.

Detailed Error Information:

Module   IIS Web Core
Notification   Unknown
Handler   ASPClassic
Error Code   0x00000000
Requested URL   https://api.haberpanelim.com:443/haberler_mobil.asp?domain=https://www.idrak34.com&t=1735227008
Physical Path   C:\Inetpub\vhosts\api.haberpanelim.com\httpdocs\haberler_mobil.asp
Logon Method   Not yet determined
Logon User   Not yet determined

More Information:

This generic 403 error means that the authenticated user is not authorized to use the requested resource. A substatus code in the IIS log files should indicate the reason for the 403 error. If a substatus code does not exist, use the steps above to gather more information about the source of the error.

View more information »

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER