Teknoloji

Yunanlar çıldıracak: Android 16'nın adı ortaya çıktı!

Google, Android isimlendirmesinde tatlıları kullanmaya devam ediyor. Buna göre Android 16 adı Baklava olabilir.

Yunanlar çıldıracak: Android 16'nın adı ortaya çıktı!
30-09-2024 22:07

Google'ın ÖZETİ| her yeni Android sürümünü bir tatlı ismiyle adlandırması, uzun yıllardır devam eden bir gelenek haline geldi. Android 16 ile bu gelenek devam edecek gibi duruyor. Sızdırılan bilgilere göre Google, Android 16 adını Baklava olarak belirledi.

Android 16 adı Baklava olabilir

Google'un Android sürümlerini çeÅŸitli tatlı isimleriyle adlandırma geleneÄŸi, Android 16 ile devam edecek gibi duruyor. Sızdırılan bilgilere göre, Google Android 16'yı dahili olarak “Baklava” kod adıyla geliÅŸtiriyor. Bu da meÅŸhur tatlının nihayet Android 16'nın ismi olacağı ortaya koydu.

Android 15 bildirim çubuğu, android 15 durum çubuğu, android 15 özellikleri, android 15 bildirim çubuğu tasarımı

Android 16 isminin Baklava olarak adlandırılması ÅŸaşırtıcı görünüyor. Çünkü Google, her seride alfabetik sıraya göre gidiyordu. Yani alfabenin devamına göre bir sonraki tatlı isminin “W” harfiyle baÅŸlaması bekleniyordu.

Kamerasıyla iddialı POCO X7 için geri sayım!

Kamerasıyla iddialı POCO X7 için geri sayım!

POCO X7 5G için yeni detaylar ortaya çıktı. Redmi Note 14 Pro'nun yeniden markalanmış versiyonu olacak cihaz neler sunacak?

“Baklava” ismine dair kanıtlar ise Google'un Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) kodlarında yapılan deÄŸiÅŸikliklerde ortaya çıktı. Kodda yapılan deÄŸiÅŸiklik, desteklenen minimum SDK sürümünü “Baklava” olacağını gösteriyor.

Bilmeyenler için Google, Android'in geliştirici önizleme sürümlerinde sürüm numarası yerine tatlı kod adı kullanıyor. Bu nedenle kod referansları, Google'ın Baklava adıyla Android 16 üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu durum da on yılı aşkın bir geleneğin bozulacağı anlamına geliyor. Google, alfabetik ilerlemeyi devam ettirmeyecek.

google-android-15-performans-16-kb-ozelligi

Google'ın neden “Baklava” ismini seçtiÄŸi ve alfabetik düzenden ayrılmaya karar verdiÄŸi henüz belli deÄŸil. Bazı kullanıcılar beklenmedik bir isimle deÄŸiÅŸiklik yapmak istediÄŸini düşünüyor. Ayrıca kalıbın artık çok tahmin edilebilir hale geldiÄŸi de belirtildi.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER