Gündem

Yunan Bakan'dan Türkiye mesajı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Türk-Yunan ilişkilerinde diyalog ve gerilimi azaltmanın gelecek nesiller için önemli olduğunu söyledi.

Yunan Bakan'dan Türkiye mesajı
03-07-2024 10:38
Yunanistan ÖZETİ| Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Türk-Yunan ilişkilerinde diyalog ve gerilimi azaltmanın gelecek nesiller için önemli olduğunu söyledi.Abone ol

Yerapetritis, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir yayın kuruluşunun düzenlediği panelde konuştu. Dış politikaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yerapetritis, dünya genelini etkileyen sorunlara dikkati çekerek ülkelerin de dış politikalarının bu doğrultuda değiştiğini söyledi. Türkiye ile diyaloğun Yunanistan'a vatansever bir hizmet olduğunu vurgulayarak "Her konuda mutabık kalmayacağız, bunu biliyoruz. Gerilimleri azaltacak, diyalog, diplomasi ve demokrasi yolunu açacak koşullar oluşturmak gelecek nesillere borcumuzdur." ifadelerini kullandı.

Ege'de bir kaza olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Yunan bakan, "Kazalar çok kolay bir şekilde felakete sürükleyen sonuçlar doğurabilir. Bu da istemeyeceğimiz bir şey." dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER