Teknoloji

YouTube'a 1080p Premium Görüntü Kalitesi Seçeneği Geliyor

YouTube, Premium kullanıcılar için yeni bir görüntü kalitesi seçeneği test etmeye başladı. "1080p Premium" olarak isimlendirilen bu kalite, standart 1080p görüntüyü daha kaliteli hale getiriyor.

YouTube'a 1080p Premium Görüntü Kalitesi Seçeneği Geliyor
24-02-2023 13:22

Dünyanın ÖZETİ| en popüler çevrimiçi video platformu YouTube, Reddit'te dikkat çekici bir konu ile gündem oldu. Bazı kullanıcılar, video kalitesi seçeneklerinde "1080p Premium" şeklinde yeni bir seçenek görmeye başladıklarını paylaştı. Sadece YouTube Premium kullanıcılarında ortaya çıkan bu seçenek, haliyle yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Tartışmalar üzerine YouTube'dan konuyla ilgili açıklamalar geldi.

YouTube adına açıklamalar yapan Paul Pennington, 1080p Premium kalite seçeneğinin bazı Premium aboneler tarafından test edilebilen yeni bir özellik olduğunu açıkladı. Pennington'a göre 1080p Premium, bildiğimiz 1080p'den daha yüksek görüntü kalitesi sunacak.

1080p Premium seçeceği, yalnızca YouTube Premium abonelerine açılacak

YouTube

Reddit'teki tartışmaların bir bölümü, YouTube Premium abonesi olmayan kullanıcıların bundan sonra 1080p kaliteye ulaşamayacak olmaları iddialarından kaynaklanıyordu. Ancak Paul Pennington, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. YouTube'u ücretsiz kullananlar, bugüne dek sunulan 1080p seçeneğini kullanmaya devam edecekler. Test aşamasındaki yeni özellik ise YouTube Premium abonelerine aynı çözünürlükte daha kaliteli görüntü sağlayacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER