Teknoloji

Yerli araba dediler, Çinli çıktı!

Türkiye’nin yüzde 100 yerli elektrikli mini otomobili Mango Car tanıtıldı. Fakat ortaya çıkan bilgilere göre bu araç yerli olmayabilir.

Yerli araba dediler, Çinli çıktı!
09-10-2024 15:42

Geçtiğimiz ÖZETİ| günlerde Adana’da düzenlenen Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024’te Türkiye’nin yüzde 100 yerli elektrikli mini otomobili Mango Car tanıtıldı. Hatta biz de sizler için bu aracı inceledik. Fakat ortaya çıkan bilgilere göre yerli olarak duyurulan bu araç, Çin'de üretilen bir otomobilin kopyası.

Mango Car, Henrey Mincar EV ve Skywell Minismart Cargo'nun kopyası çıktı!

Aşağıda yer alan inceleme videomuzda da görebileceğiniz gibi Mango Car'ın hem dış hem de iç tasarımı Çin'de satılan Henrey Mincar EV ve Skywell tarafından Türkiye'ye getirilen Minismart Cargo modelleri ile birebir aynı dış tasarım ve iç dizayna sahip.

YouTube videoSDNShiftdelete.net

Mango Car olarak tanıtılan bu model, dış tasarım olarak belirttiğimiz gibi Henrey Mincar EV ve Skywell Minismart Cargo ile birebir aynı. Fakat iç tasarımda Henrey Mincar EV ile ayrışıyor. Ancak ekranlarından vites kontrolcüsüne, klima tasarımından diğer tüm iç dizayn unsurlarına kadar birebir Skywell Minismart Cargo'nun aynısı.

Reeder, ilk elektrikli otomobili ReeV Fancy'yi tanıttı! İşte fiyatı

Reeder, ilk elektrikli otomobili ReeV Fancy'yi tanıttı! İşte fiyatı

Reeder ReeV Fancy özellikleri ve fiyatı görücüye çıktı. Samsun'da tanıtılan yerli otomobil neler sunuyor? İşte detaylar.

Tabii tasarımı aynı demek, motoru ve diğer özelliklerinin de aynı olduğu anlamına gelmiyor. Zira yalnızca prototip için Çin'den uygun fiyata dış kasayı satın almış veya yalnızca yerli motoru entegre ederek satışa çıkaracak olabilirler.

Fakat Skywell sitesinden bu aracın özelliklerini incelediğimizde motor, şarj ve batarya alt yapısının da aynı olabileceğini anlıyoruz. Zira Skywell Minismart Cargo da 220V prizler üzerinden 6 saatte şarj oluyor ve 34 kW (45 HP) gücündeki motoru en yüksek 90 km/saat hıza ulaşıyor. Menzili de benzer şekilde 200+ km.

Mango Car
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER