Ekonomi

Yeni yükseliş trendi başlar mı? Saatler kala uzman isimden çarpıcı yorum!

Ekonomi - Bir önceki ay açıklanan tarım dışı istihdam verisinin piyasada ciddi hareketliliğe sebep olduğunu söyleyen Onur Can Bal, açıklanacak olan verinin altın ve piyasalar için kritik olduğunu belirtti.

Yeni yükseliş trendi başlar mı? Saatler kala uzman isimden çarpıcı yorum!
06-09-2024 14:58

Haber7

Küresel ÖZETİ| piyasalar, ABD'de açıklanan verilerin ekonomik aktivitenin öngörülünden daha sert yavaşlayabileceği endişesini beslemesiyle negatif bir seyir izlerken, bugün ABD'nin istihdam raporundaki veriler yatırımcıların odağına yerleşti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu ve görünümü bugün değerlendirecek. Kararın gece yarısı gelmesi bekleniyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,01'lik hafif bir düşüşle 9.936,20 puandan başladı. Açılışta, endeks önceki kapanışa göre 0,56 puan ve yüzde 0,01 azalışla 9.936,20 puana geriledi.

Altın, bu ay başlaması beklenen Fed faiz indirimi döngüsü beklentileriyle yükseldi. Fed'in bu ay yapacağı toplantıda 50 baz puan faiz indirimine gideceği beklentilerinin güçlenmesi ons altına destek veriyor.

Piyasalarda gündemi Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Haber7’ye değerlendirdi.