Teknoloji

Yapay zeka seslendirme nasıl yapılır?

Yapay zeka seslendirme araçları günden güne daha popüler hale geliyor. İşte nasıl yapay zeka seslendirme yapılır detayları...

Yapay zeka seslendirme nasıl yapılır?
30-07-2024 12:52

Teknolojinin ÖZETİ| gelişmesi ile birlikte hayatımızın neredeyse her alanına giren yapay zeka, günden güne daha da ilerlemeye devam ediyor. Özellikle OpenAI tarafından yapılan duyurularla birlikte daha fazla insanın ilgisini çeken bu teknoloji, kullanım kolaylığı da sağlıyor. Yapay zeka seslendirme özellikleri ile de bir metni, videoyu, ve dahasını seslendirebiliyoruz. İşte yapay zeka seslendirme nasıl yapılır yolları…

Yapay zeka seslendirme araçları

“Yapay zeka seslendirme nasıl yapılır?” diye arattığınızda birçok sitenin ve platformun önünüze çıkacağını göreceksiniz. Ancak bunların bazıları başarılı sesler üretebiliyor ve tam anlamıyla kaliteyi yakalayabiliyorsunuz. Yapay zekanın da gelişmesiyle birlikte artık yalnızca seslendirmenin yanı sıra ses klonlama, sesten metin çıkarma, sesten sese gibi araçlar da bulunuyor.

Eğer siz de yapay zeka seslendirme yollarını arıyorsanız, işte adım adım nasıl yapılacağı:

ElevenLabs isimli yapay zeka seslendirme platformunu kullanarak yazıdan sese, sesten sese, dublaj, ve ses klonlama özelliklerini kullanabilirsiniz. Ücretsiz deneme sürümü de bulunan platform, ücretsiz, başlangıç, oluşturucu, pro, ve büyük ölçekli kurumsal olmak üzere beş paket abonelik sunuyor. Eğer klonlama gibi özellikleri de kullanmak isterseniz oluşturucu yani Creator paketi size uygun olacaktır.

Yapay zekalı Bing geri döndü! Google'ı sallayabilir mi?

Yapay zekalı Bing geri döndü! Google'ı sallayabilir mi?

Microsoft, Bing ile üretken arama özelliğini devreye aldı. Arama sonuçlarında yapay zeka tabanlı cevaplar oluşturacak.

Creator paketini aldığınızda 100 bin karakter veriliyor ve bir ay boyunca kullanabiliyorsunuz. Panele girdiğinizde ElevenLabs üzerinde direkt olarak yazıdan sese özelliği karşılıyor. Buradan seslendirmek istediğiniz metni girebilir ve hemen altında bulunan ses seçeneklerine ulaşabilir ve buradan size uygun olan sesi seçebilirsiniz. Ayarlar kısmından da hızını ve diğer seçenekleri ayarlayabilirsiniz.

Elevenlabs yapay zeka seslendirme

Eğer orada bulunan hazır seslendirmeleri kullanmak istemiyor ve Creator paket kullanıyorsanız, ses klonlama özelliğini aktif hale getirerek istediğiniz kişinin veya kendinizin sesini kullanabilirsiniz. Ses klonlamak için ise sol menüde bulunan Voices yani Sesler kısmına gidebilir, buradan “Create or clone a new voice” seçeneğini seçebilirsiniz. Daha sonrasında Instant Voice Cloning seçeneğine tıklayarak buradan sese bir isim verebilirsiniz.

İsim verdikten sonra ise 25 adet ses ekleme hakkınız bulunuyor. Bu seslerin analiz edilip bir klon oluşturulacağını unutmamalısınız ve seslerin net olduğundan emin olmanızda fayda var. Ayrıca alt tarafta bulunan “Labels” kısmından sesin özelliklerini de oluşturabilirsiniz. Daha sonrasında klon sesi oluşturabilir ve artık projelerinizde bu sesi kullanabilirsiniz. İşte ElevenLabs üzerinde klonlanmış bir ses:

ElevenLabs fiyatı:

Başlangıç: Aylık 5 / Yıllık 50 dolarCreator: Aylık 22 / Yıllık 220 dolarPro: Aylık 99 / Yıllık 990 dolarScale (kurumsal): Aylık 330 / Yıllık 3300 dolar

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

elevenlabsyapay zekayapay zeka seslendirme
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER