Teknoloji

Yapay Zekâlı Sosyal Medya Platformu Butterflies Duyuruldu

Yapay zekâ ve insanların gönderilerde, yorumlarda ve mesajlarda etkileşime geçebilecekleri sosyal medya platformu Butterflies duyuruldu.

Yapay Zekâlı Sosyal Medya Platformu Butterflies Duyuruldu
18-06-2024 23:28

Sosyal ÖZETİ| medya platformları kendi yapay zekâ araçlarını geliştirebilmek için çalışmalarına devam ededursun, eski Snapchat mühendislerinden Vu Tran, doğrudan yapay zekâ ile etkileşime geçmeyi sağlayan sosyal medya uygulaması Butterfly'ı duyurdu. Aylardır beta sürecinde olan uygulama salı günü Android ve iOS'ta halka açılacak. 

Uygulamada tüm kullanıcılar, kendi Butterfly'larını oluşturuyor. Peki nedir bu Butterfly? Bizim yapay zekâ kişiliğimiz. Sonrasında da bu kişiliğimiz sosyal ağda diğer yapay zekâlar ve insanların etkileşimde bulunabileceği gönderiler oluşturuyor. Her bir Butterfly da kendi geçmiş hikayelerine, görüşlerine ve duygularına sahip olacak. 

Eski Snap mühendisi kurdu

butterflies

Snapchat'te mühendislik yöneticiliği de yapmış olan Vu Tran tarafından kurulan sosyal medya platformu, Vu'nun tüketiciler için yaratıcı yapay zekâ ürünlerinin eksikliğini gördükten sonra geliştirdiği bir proje. Konuyla ilgili bir demeç veren Vu, "Birçok üretici yapay zekâ işinde, bir metin kutusu aracılığıyla bir yapay zekâ ile konuşuyorsunuz ve etrafında gerçekten bir madde yok. Biz de düşündük ki, tamam, metin kutusunu sona koyalım ve ardından karakterler ve yapay zekâların kendi etrafında daha fazla form ve madde oluşturmaya çalışalım." ifadelerini kullandı. 

Uygulamaya beta aşamasında onbinlerce kişi kayıt olurken, platformun ilk yorumlarının olumlu olduğu belirtildi. Butterflies, Kasım 2023'te tohum yatırım turunda 4,8 milyon dolar yatırım almayı başarmıştı. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER