Teknoloji

Yanma riski var! Honda 720 bin modelini geri çağırıyor

Aralarında Honda Accord, Civic ve CR-V hibrit modelleri bulunan 720 bin araç yangın riski nedeniyle geri çağrılıyor!

Yanma riski var! Honda 720 bin modelini geri çağırıyor
16-10-2024 21:02

Honda'nın, ÖZETİ| son dönemde yaşadığı bir teknik sorun şirketin epeyce başını ağrıttı. Şirket, dünya genelinde 720 bin aracını geri çağırma kararı aldı. Geri çağrılan modeller arasında, 2023 ve 2024 model Honda Accord ve hibrit versiyonları, 2025 model Honda Civic ve hibrit modelleri, ayrıca 2023-2025 yılları arasında üretilmiş Honda CR-V hibrit modelleri var.

Honda, 720 bin aracı yangın riski nedeniyle geri çağırıyor

Gelen bilgilere göre, asıl sorun bu araçlarda kullanılan yüksek basınçlı yakıt pompalarında yaşanıyor. Yakıt pompalarında tespit edilen bir arıza, içten kırılmaya neden olarak yakıt sızıntısına yol açabiliyor ve bu da ciddi bir yangın riski oluşturuyor.

Honda, şu ana kadar bu sorunla bağlantılı herhangi bir kaza veya yangın vakası rapor edilmediğini belirtti. Ancak firma, kullanıcılarının güvenliğini riske atmamak adına önlem almayı tercih etti. Geri çağırma kapsamında, araç sahiplerine ücretsiz olarak yakıt pompalarının kontrol edilmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi hizmeti sunulacak.

Nissan, BMW, Ford ve Honda'dan yeni elektrikli girişimi!

Nissan, BMW, Ford ve Honda'dan yeni elektrikli girişimi!

Nissan; BMW, Ford ve Honda tarafından kurulan ChargeScape isimli elektrik ve şarj yönetimi şirketine dahil oldu.

Honda, geri çağırma işlemi için araç sahiplerine Aralık ayında resmi bildirimde bulunmayı planlıyor. Bu süreçte araç sahiplerinin endişe duymadan gerekli işlemler için servislerinden yardım alabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte, AEB (Otomatik Acil Frenleme) sistemiyle ilgili başka bir soruşturma daha devam ediyor.

Özellikle Honda Accord ve CR-V modellerinde bu sistemin arızalı çalıştığı, 300 binden fazla aracı etkilediği ve bugüne kadar 31 kazaya ve 58 kişinin yaralanmasına sebep olduğu belirtiliyor. Bu sorun nedeniyle de ayrı bir inceleme süreci başlatılmış durumda.

Honda, bu sorunları çözmek ve müşteri güvenliğini sağlamak için hızlı adımlar atarken, marka imajını koruma konusunda da oldukça hassas davranıyor. Geri çağırma programıyla birlikte güvenlik önlemlerini en üst seviyeye taşıyan firma, olası problemlerin önüne geçmek için çalışmalara başladı.

Read this news article in Englishhonda accordHonda CivicHonda CR-V Hybrid
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER