Teknoloji

“Wordle” Nasıl Reklam Yapmadan Milyonlara Ulaşmayı Başardı?

Bill Gates’in bile her sabah oynadığı, tüm dünyaya yayılan Wordle oyununu oynamayan var mı? Tahminimizce buna “hayır” diyen çok az kişi vardır. Peki bu kadar basit ve günde sadece 1 kere oynanabilen oyun, nasıl milyonlara ulaştı dersiniz?

“Wordle” Nasıl Reklam Yapmadan Milyonlara Ulaşmayı Başardı?
23-06-2024 13:08

2013’te ÖZETİ| Josh Wardle tarafından icat edilen ve pandemi döneminde hayatımıza giren Wordle, 90 kullanıcı sayısını 3 ayda 3 milyona çıkardı ve herkesin hayatında yer etti. 2025’e kadar ise hedef 10 milyon kullanıcı.

Wordle oyununun reklam yapmadan milyonlara ulaşarak bir fenomene dönüşmesinin ardında basit ama etkili yöntemler yatıyor.

Basit ve erişilebilir

wordle oyunu

Wordle’ın başarısının arkasındaki en büyük etkenlerden biri, oyunun son derece basit ve erişilebilir olması. Her gün sadece bir kelime tahmin etme hakkınız var ve toplamda altı deneme yapabiliyorsunuz.

Kurallar basit: Doğru harfi doğru yerde tahmin ederseniz yeşil, doğru harfi yanlış yerde tahmin ederseniz sarı, yanlış harf tahmin ederseniz gri renkle gösteriliyor. Bu kadar basit bir konsept herkesin kolayca anlamasını ve oynamasını sağladı.

Sosyal medya ve viral yayılım