Teknoloji

Windows 7’cilerin gözü yaşlı: En çok tercih edilen işletim sistemleri!

Steam, eylül ayını kapsayan donanım ve yazılım anket sonuçlarını paylaştı. İşte en çok tercih edilen işletim sistemleri...

Windows 7’cilerin gözü yaşlı: En çok tercih edilen işletim sistemleri!
18-10-2024 11:12

Steam, ÖZETİ| her ay düzenli bir şekilde gerçekleştirdiği donanım ve yazılım anketlerinin sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Platform, son olarak eylül ayını kapsayan verileri açıkladı. Peki, Steam'de oyuncuların en çok tercih ettiği işletim sistemleri hangileri?

En çok tercih edilen işletim sistemleri – Eylül 2024

Steam, eylül ayının en çok kullanılan işletim sistemlerini paylaştı. Bu kapsamda Windows 11 ağustos ayına kıyasla yüzde 1,56'lık bir düşüş yaşayarak pazar paylarında yüzde 49,25'e geriledi ve ikinci sırada karşımıza çıktı.

En çok tercih edilen işletim sistemleri - Eylül 2024

Listenin ilk sırasındaysa Windows 10 yer alıyor. Ağustos göre yüzde 1,59‘luk artış yaşayan sürümün pazar payı ise yüzde 50,25 seviyelerinde. Öte yandan bir döneme damga vuran ve son dönemde güncelleme desteğini kaybeden Windows 7 de geçen ay yüzde 0,08’lik bir artışla pastadan yüzde 0,32’lik bir pay aldı.

Linux'un en sevilen özelliği Windows 11'e geldi!

Linux'un en sevilen özelliği Windows 11'e geldi!

Linux kullanıcılarının severek kullandığı, platformun en çok kullanılan özelliği Windows 11 kullanıcılarına sunuldu. İşte detaylar...

Windows 11 sistem gereksinimleri
İşlemci:1 gigahertz (GHz) ya da daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM:4 gigabayt (GB)
Depolama:64 GB ya da daha büyük depolama cihazı
Sistem üretici yazılımı:UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM:Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı:WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran:Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz hangi sürümü tercih ediyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

steamwindows
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER