Teknoloji

Windows 11'in Kullanım Yüzdesi Belli Oldu

Statcounter, Windows sürümlerinin kullanım oranlarına ilişkin son verilerini açıkladı. Windows 11, PC'lerin üçte birinde varlık gösteriyor. Ancak sektörün parlayan yıldızı hâlâ Windows 10.

Windows 11'in Kullanım Yüzdesi Belli Oldu
01-07-2024 19:18

Pazar ÖZETİ| araştırma şirketi Statcounter, dünyanın en popüler işletim sistemi Windows ile ilgili son çalışmasına ilişkin veriler paylaştı. Paylaşılan veriler, çok yakında 3 yaşına girecek olan Windows 11'in hâlâ kullanıcı gözünde kabul görmediğini ortaya koydu.

Yapılan son araştırmaya göre Windows 10 kullanan PC'lerin oranı yüzde 66,1 gibi ciddi bir seviyede. Windows 11'in yüklü olduğu PC'lerin oranı ise yüzde 29,71 olarak kayıtlara geçmiş durumda. Bu arada; biz bu oranı beğenmiyor olsak da Windows 11, kullanım oranı açısından tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. 

Hâlâ Windows XP'nin kullanıldığı PC'ler var!

Windows 11 kullanım oranı

Statcounter tarafından yapılan araştırma, bir dönemlerin efsanesi olan Windows XP'nin bile hâlâ bazı bilgisayarlarda çalışmakta olduğunu gözler önüne seriyor. Ancak Windows XP ile çalışan bilgisayarların oranı, çok küçük bir yüzdeye sahip.

Kullanım oranlarına göre en popüler Windows sürümleri:

SürümKullanım Yüzdesi
Windows 10Yüzde 66,1
Windows 11Yüzde 29,7
Windows 7Yüzde 2,95
Windows 8.1Yüzde 0,4
Windows XPYüzde 0,39


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER