Teknoloji

Wimbledon'da Oyuncular Yapay Zekâyla Korunuyor!

Wimbledon Tenis Turnuvası, turnuva sırasında oyuncuları online tacizden korumak için yapay zekâyı kullanmaya başladı. Sistem, sosyal medyadaki tehdit ve taciz mesajlarını tespit edip işaretleyebiliyor.

Wimbledon'da Oyuncular Yapay Zekâyla Korunuyor!
05-07-2024 18:47

En ÖZETİ| büyük tenis turnuvalarından biri olan Wimbledon, geçtiğimiz günlerde Londra’da resmen başlamıştı. Kadın ve erkek birçok tenis oyuncusu, 14 Temmuz’da sona erecek turnuvada en iyisi olmak için yarışıyordu. Tabii ki bu durum, sosyal medyaya da yansıyor. Oyuncular, sosyal medyadan olumlu veya olumsuz birçok yorum alabiliyorlar.

The Guardian'ın aktardığına göre Wimbledon’ı organize eden All England Lawn Tennis Club, oyuncuları çevrim içi tacizden korumak için ilginç bir yola imza attı. Yetkililer, bunun önüne geçmek için yapay zekâyı kullanmaya başladılar.

35 farklı dili analiz eden yapay zekâ, oyuncuların sosyal medya hesaplarından gelen olumsuz yorumları izliyor

Signify Group isimli bir şirket tarafından geliştirilen Threat Matrix isimli yapay zekâ destekli sistemi, oyuncuların herkese açık sosyal medya profillerini izliyor ve diğer kullanıcılardan gelen paylaşımları gözlemliyor. 35 farklı dili analiz edebilen sistem, ölüm tehditleri, ırkçılık, cinsiyetçilik gibi yorumları otomatik olarak işaretliyor, gerekirse platformlardan kaldırılmalarını talep ediyor. Hatta oyuncular izin verdiği takdirde mesajları bile izlenebiliyor.

Tüm sporlarda olduğu gibi üst düzey olanlar başta olmak üzere birçok tenis oyuncusu, bu tarz turnuvalar sırasında sosyal medyadan nefret içerikli tepkiler alabiliyorlar. Hatta bazıları, gelen yorumlar nedeniyle telefonlarından sosyal medyayı silmek zorunda kaldıklarını bile söylüyorlar.

Bu durum hem psikolojilerine hem de performanslarına zarar veriyor. Sistemin amacı da bunun önüne geçmek. Yetkililer, yapay zekânın Wimbledon’a ek olarak Amerika Açık’ta da kullanılacağı gelen bilgiler arasında.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER