Teknoloji

Volkswagen gaza bastı! 3 yılda 8 yeni model geliyor

Volkswagen, elektrikli araç segmentinde rekabeti kızıştıracak. 2027'ye kadar sekiz yeni model geliyor. İşte detaylar...

Volkswagen gaza bastı! 3 yılda 8 yeni model geliyor
09-10-2024 23:43

Elektrikli ÖZETİ| araç dünyasında rekabet giderek kızışırken, Volkswagen de bu yarışta geri kalmamak için önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Şirket, 2027 yılına kadar sekiz yeni elektrikli araç modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. İşte detaylar…

Volkswagen 2027’ye kadar sekiz yeni elektrikli araç modeli piyasaya sürülecek

Öncelikle, Volkswagen'in hem pazar payını yeniden kazanmak hem de uygun fiyatlı elektrikli araç segmentinde iddialı bir konuma gelmek için önemli bir strateji yaptığı düşünülüyor. Şirketin marka yöneticisi Thomas Schaefer, yeni modellerle birlikte karlılığı artırmayı ve elektrikli araçları daha erişilebilir kılmayı amaçladıklarını belirtti.

Özellikle ID.2 isimli küçük elektrikli aracın geliştirme süresinin 50 aydan 36 aya indirilmesi, bu dönüşümün hızlandırılmak istendiğinin bir göstergesi diyebiliriz. Hatta bu modelin bu yıl sonunda tanıtılması planlanıyor ve MEB Entry platformunda geliştirilecek. 226 beygir gücünde olacak bu araç, 450 km’ye kadar menzil sunacak ve küçük araç segmentinde önemli bir alternatif oluşturacak.

Mercedes, BMW ve Volkswagen'den Çin'e yeşil ışık!

Mercedes, BMW ve Volkswagen'den Çin'e yeşil ışık!

Çin'deki konferansta büyük otomobil üreticilerinin Çin pazarına ilgisi ve elektrikli araçlar konusundaki iş birlikleri gündeme geldi.

Elbette, Volkswagen’in hedefinde yalnızca ID.2 yok. ID.3, ID.4, ID.5, ID.6, ID.7 ve ID. Buzz gibi modellerin yanı sıra giriş seviyesi bir ID.1 serisi de planlanıyor. Hatta bu yeni modellerin başlangıç fiyatının 20 bin Euro civarında olması bekleniyor. Yani elektrikli araçları daha geniş kitleler için erişilebilir hale getirmeyi planlıyorlar.

Açıkçası, Volkswagen’in bu iddialı planı, elektrikli araç pazarında rekabeti daha da kızıştıracak gibi görünüyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in English2019 Volkswagen
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER