Teknoloji

Volkswagen'de deprem: Binlerce çalışan işsiz kalıyor!

Almanya menşeli dünyaca ünlü teknoloji devi Volkswagen cephesinde tatsız gelişmeler yaşanıyor. İşte detaylar...

Volkswagen'de deprem: Binlerce çalışan işsiz kalıyor!
28-10-2024 16:02

Geçtiğimiz ÖZETİ| haftalarda Almanya’daki bazı fabrikalarını kapatmayı değerlendirdiğini açıklayan dünyaca ünlü otomobil devi Volkswagen, binlerce çalışanın işsiz kalmasına sebep olacak kararının arkasında durdu. Açıklandığı günden beri sendikaları ayağa kaldıran karar, çok yakında uygulamaya konulacak.

Volkswagen, karşıt görüşleri kale almadı!

Alman otomotiv devi Volkswagen'in fabrika kapatma kararı, Almanya'da sarsıntı yaratmaya devam ediyor. Şirketin İşçi Konseyi Başkanı Daniela Cavallo'nun Wolfsburg'daki ana fabrikada yaptığı açıklamalar, durumun beklenenden çok daha ciddi olduğunu gözler önüne serdi.

Cavallo, yüzlerce çalışanın katıldığı mitingde, “Bu sadece toplu sözleşme görüşmelerinde bir gözdağı değil. Almanya'nın en büyük sanayi grubunun, ana vatanında başlattığı bir küçülme planı” ifadelerini kullandı. En az üç fabrikanın kapatılması gündemde olan şirkette, yaklaşık 300 bin çalışanın geleceği belirsizliğini koruyor.

Volkswagen yönetimini bu radikal karara iten nedenlerin başında, Çin ve Avrupa pazarlarındaki talep düşüşü geliyor. Elektrikli araç dönüşümünün beklenenden yavaş ilerlemesi ve Çinli otomobil üreticilerinin Avrupa pazarına agresif girişi de şirketi zor durumda bırakmış durumda…

Mazda, 20 bin dolardan ucuz elektrikli otomobilini tanıttı!

Mazda, 20 bin dolardan ucuz elektrikli otomobilini tanıttı!

Mazda, yeni elektrikli sedan modeli EZ-6'yı tanıttı. Peki yeni model neler sunuyor? İşte detaylar.

Avrupa Birliği'nin Çin menşeli elektrikli araçlara yönelik gümrük vergilerinin bu hafta yürürlüğe girecek olması da sektördeki endişeleri artırıyor. Volkswagen yönetimi ve sendikalar arasındaki görüşmeler devam ederken, alınacak nihai kararların Alman otomotiv endüstrisinin geleceğini şekillendirmesi bekleniyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlara ve sosyal medya hesaplarımıza bekliyoruz.

otomobilVolkswagen
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER