Teknoloji

Volkswagen, ChatGPT desteğine resmen kavuştu

Volkswagen cephesinden ilk olarak 2024'ün Ocak ayında duyurulan ChatGPT entegrasyonu sonunda gerçekleşti. İşte destekleyen araç modelleri...

Volkswagen, ChatGPT desteğine resmen kavuştu
25-06-2024 22:08

Alman ÖZETİ| otomobil devi Volkswagen, uzunca süredir üzerinde çalıştığı ChatGPT entegrasyonunda sona gelmeyi başardı. Şirket, yaptığı açıklamayla birçok farklı araç için entegrasyonun tamamlandığını duyurdu.

Alman otomobil firması yetkilileri, Ocak ayı içerisinde yaptığı açıklamayla bir süredir ChatGPT entegrasyonu için uğraştıklarını belirtmişti.

ChatGPT, birçok modeli destekleyecek

Şirket tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada, GPT'nin şirketin kendi ürettiği sesli yanıt sistemiyle birlikte geliştirildiği ve oldukça özel bir deneyim sunacağı belirtilmişti. Gün içerisinde Volkswagen'in resmi web sitesi aracılığıyla yayınlanan duyuruya göre, Cerence Chat Pro adı verilen yeni yapay zeka destekli asistan artık desteklenen tüm araçlarda kullanıma sunuldu.

Cerence Chat Pro, bugün itibarıyla 5 farklı dilde kullanıcılara hizmet veriyor olacak. Başlangıçta İngilizce (US), İngilizce (UK), Almanca, İspanyolca ve Çekçe dillerinde kulanabilecek olan ChatGPT destekli sesli asistan, Wolkswagen grubuna ait Cupra, Seat, Skoda, Tiguan, Golf ve Passat gibi modellerde kullanıma sunuldu.

Tek başına üretiyor! İşte 20 bin Euro'luk Volkswagen'in çıkış tarihi

Tek başına üretiyor! İşte 20 bin Euro'luk Volkswagen'in çıkış tarihi

Uygun fiyatlı Volkswagen elektrikli araç projesi detaylarıyla açıklandı. Maliyetiyle dikkat çeken aracın çıkış tarihi belli oldu.

Volkswagen Marka Yönetim Kurulu Üyesi ve Geliştirmeden Sorumlu Kai Grünitz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Volkswagen, uzun bir süredir yeni teknolojileri entegre etme geleneğine sahip. Bir seri üretici olarak, bu teknolojileri çok sayıda insana erişilebilir kılıyoruz. ChatGPT'yi sesli asistanımıza sorunsuz bir şekilde entegre ederek, sürücülere bu yapay zekayı günlük olarak kullanma fırsatı sunuyoruz, böylece ürünlerimizin ne kadar yenilikçi olduğunu vurguluyoruz.”

Yapılan bu entegrasyon sonrasında sürücüler, “En yakın elektrikli araç şarj istasyonu nerede?” veya “Yarın hava nasıl olacak?” gibi araç kullanırken işlerine yarabilecek sorulara anında yanıt alabilecek. Bunun yanı sıra sürücü yorgun olduğunda çeşitli müzikler çalacak, aydınlatma ve sıcaklık gibi araç içi ayarlamaları da yapabilecek.

Peki sizler bu yenilik hakkında ne düşünüyorsunuz? ChatGPT entegrasyonu sonrası Volkswagen araçlara olan ilgide bir artış gözlenebilir mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşmayı ihmal etmeyin.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER