Teknoloji

Uzun bekleyiş bitti! iOS ve Android arasındaki RCS duvarı resmen kalktı

Apple'ın uzunca süredir ayak direttiği RCS özelliği ile Android kullanıcıları ile iOS kullanıcıları arasındaki mesaj bariyeri kalkıyor.

Uzun bekleyiş bitti! iOS ve Android arasındaki RCS duvarı resmen kalktı
26-06-2024 09:38

iOS ÖZETİ| ve Android kullanıcılarının, WhatsApp benzeri bir üçüncü parti yazılım olmadan da mobil veri ve kablosuz bağlantı aracılığıyla birbiriyle mesajlaşmasına olanak veren RCS özelliği en sonunda iOS kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

Google'ın 2019 yılında kullanıcılara sunduğu RCS özelliği sayesinde herhangi bir uygulama kullanmadan da WhatsApp, Telegram gibi uygulamalarla sunulan birçok özelliğe erişilebiliyordu. 2021 yılından beri Google, rakibi Apple'ı bu sisteme destek vermesi hususunda birçok kez ikna etmeye çalıştı. Kendi eko sistemindeki iMessage'da direnen Apple en sonunda inadını kırdı ve iOS 18 ile kullanıcılara RCS desteği getirdi.

RCS nedir ve kullanıcılara ne sunuyor?

RCS (Rich Communication Services) olarak adlandırılan mesajlaşma deneyimi, klasikleşmiş SMS mesajlaşmasına çok daha etkin ve gelişkin bir deneyim sunuyor. RCS ile birlikte yüksek çözünürlüklü görsel ve videolar, sesli mesajlar, konum paylaşımı mümkün hale geliyor.

Daha büyük kullanıcı gruplarıyla sohbet etme, okundu ve yazıyor bildirimleri gibi WhatsApp ve Telegram özelliklerini barındırıyor olmasının yanı sıra, uçtan uca şifreleme ile tüm bu özellikleri herhangi bir verinizin 3. parti bir uygulama firmasıyla paylaşılmayacak olmasını da garanti ediyor.

WhatsApp ve Telegram'ın sonu mu geliyor? Google'ın yeni mesajlaşma sistemi RCS için Apple'ı ikna etmesi gerekiyor!

WhatsApp ve Telegram'ın sonu mu geliyor? Google'ın yeni mesajlaşma sistemi RCS için Apple'ı ikna etmesi gerekiyor!

Google tarafından sunulan ve Apple'ın kabul etmediği RCS hizmeti nedir? WhatsApp ve Telegram'ın sonunu getirebilir mi?

Geçtiğimiz yıllar içerisinde Apple'ın iOS'a getirme hususunda hiçbir şekilde taviz vermediği bu özellik artık iOS 18'in kapalı betasıyla iyiden iyiye kendini gösterdi. Twitter üzerinden gönderi yayınlayan, AT&T, T-Mobile ve Verizon gibi ünlü operatörlerin bazı kullanıcıları, artık Android kullanıcıları ile RCS aracılığıyla mesajlaşabildiğini ifade etti.

Never thought I’d see the day..

RCS on iPhone is now active with iOS 18 Beta 2! ???? pic.twitter.com/522cmzRdPH

— Brandon Butch (@BrandonButch) June 25, 2024

Görseli paylaşan Brandon Butch'ın gelen sorulara verdiği yanıtlara göre, fotoğraf ve videolar herhangi bir kalite kaybı olmadan, anında Android kullanıcılarına ulaşıyor. Şimdilik RCS özelliğinin sadece ABD'deki belli başlı operatörler tarafından desteklendiğini belirtelim. Ancak çok yakın zamanda tüm dünyada akın akın yayılacağını ve artık Android kullanıcılarıyla iletişimde yeni bir çağ başladığını belirtmemiz gerek.

Peki sizler Apple'ın RCS inadını kırması ve Android kullanıcılarıyla iletişimde yeni döneme geçilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında ve sosyal medya heesaplarımız aracılığıyla paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER