Teknoloji

Uzmanlar uyarıyor: “Mikrodalga fırında yemek ısıtmayın!”

Bilim insanları, belki de hepimizin günlük hayatında kullandığı mikrodalga fırınlarla ilgili bir uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Uzmanlar uyarıyor: “Mikrodalga fırında yemek ısıtmayın!”
14-10-2024 09:13

Mikrodalga, ÖZETİ| birçok evde kalan yemekleri hızlıca ısıtıp tüketmek için en sık başvurulan yöntemlerden biri olarak dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, mikrodalga fırınların yemekleri ısıtma konusunda iyi olmadığını, hatta yemeklerin besin değerini düşürüp lezzetini kaybetmesine neden ollduğunu söylüyor. Peki, daha iyi bir çözüm var mı?

Mikrodalga değil, Airfryer veya tost makinesi kullanın

Kalan yemekleri değerlendirmek için Airfryer kullanmak son zamanlarda popüler bir yöntem haline geldi. Bu cihazlar, mikrodalgaya göre yiyecekleri daha eşit ve daha lezzetli bir şekilde ısıtıyor.

Örneğin, mikrodalgada ısıtılan pizza genellikle lastik gibi bir dokuya sahip olurken, Airfryer'da pizza iki dakikada çıtır çıtır bir hal alıyor. Üstelik bu yöntem, enerji tasarrufu sağlıyor ve uzun vadede faturalarınızı da düşürebiliyor. Bununla birlikte hijyenine dikkat edilen bir tost makinesi de bu anlamda çok daha iyi bir alternatif oluşturuyor.

Mikrodalga hiç mi kullanılmamalı?

Her ne kadar mikrodalga çoğu yemek için önerilmese de, çorba, soslar, patates püresi gibi daha yumuşak yapılı yemekler için kullanılabilir. Mikrodalgada su, süt gibi sıvıları ısıtmak veya tereyağını hızlıca eritmek için de kullanılabilir. Ancak, katı ve karmaşık yemeklerde mikrodalganın tercih edilmesi, yemeklerin tadını ve dokusunu olumsuz etkiliyor.

Mikrodalga halen evde bazı işleri hızlandıran bir yardımcı niteliği taşıyabilir ancak modern mutfak aletlerinin sağladığı pratik çözümlerle veya tost makinesi gibi eski usül bir yöntemlle çok daha lezzetli bir şekilde ısıtmak mümkün.

Mikrodalga televizyon olur mu? LG'den bir ev için tüm teknolojiler!

Mikrodalga televizyon olur mu? LG'den bir ev için tüm teknolojiler!

IFA 2023 fuarında LG standına konuk olduk! Sizler için en son LG teknolojilerini anlattığımız videomuz şu anda yayında..!

Özellikle Airfryer gibi cihazlar, zamandan ve enerjiden tasarruf etmenin yanı sıra yemeklerinizi ilk günkü tazeliğinde yemenizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra lahmacun ve pizza gibi hamur işlerinde tost makinesi halen en iyi çözüm.

fırınmikrodalga fırınmutfak aletleri
Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER