Ekonomi

Uzman isimden bomba altın ve dolar tahmini

Ekonomi - Fed’in faiz indirimiyle altında 2430 TL üzerinde yeni zirvelerin görülebileceği tahmininde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, yabancı raporlarda doların önümüzdeki aylarda 25 TL’yi görebileceği beklentisine dikkat çekti.

Uzman isimden bomba altın ve dolar tahmini
14-05-2024 16:07

Haber7

Borsa ÖZETİ| İstanbul güne 0,42 yükselerek 10.098,61 puandan başladı. Borsada rekor serisi devam ederken hisse bazlı hareketler de dikkat çekiyor. Endeksteki son yükselişte bazı hisseler önden koşarken, bazıları ise daha geriden geliyor. Bazı hisselerde ise tam tersine, düşüş yönlü hareketler dikkat çekiyor.

ABD ekonomisinde ise bugünden itibaren açıklanmaya başlayacak enflasyon verilerinden alınacak sinyallerin piyasalarda oynaklığı artırması beklenirken, bugün gözler ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerine çevrildi. Piyasaların gözü ABD’den gelecek olan enflasyon verisindeyken dolar / TL’nin de seyri merak konusu oldu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, borsada endeksin gerisinde kalan hisseleri ve ABD’den gelecek olan enflasyon verisi ile altının seyrini Haber7’ye değerlendirdi.