Teknoloji

Uygun fiyatlı Tesla Model 2 tanıtılmadan görüntülendi!

Geçtiğimiz aylarda bazı teknik özellikleri ortaya çıkan Tesla Model 2, tanıtılmadan görüntülendi. İşte detaylar...

Uygun fiyatlı Tesla Model 2 tanıtılmadan görüntülendi!
18-02-2024 09:18

Yıllık ÖZETİ| araç üretim kapasitesini 4 milyona çıkarmayı hedefleyen Tesla, uygun fiyatlı yeni modeli için çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz aylarda bazı teknik özellikleri ortaya çıkan Tesla Model 2, tanıtılmadan görüntülendi. İşte detaylar…

Teknik özellikleri ortaya çıkan Tesla Model 2, Giga Berlin'de görüntülendi

Tesla, MG 4 ve yaklaşmakta olan Volkswagen ID.2 gibi modellerle rekabet edebilecek yeni, daha ucuz bir model üzerinde çalışmaya başladı. Şirket, Mart 2023'te düzenlenen yatırımcı etkinliğinde Tesla Model 2 ile ilgili bazı teknik detayları paylaştı.

Teknik özellikleri ortaya çıkan Tesla Model 2 Giga Berlin'de görüntülendi

Elon Musk, yeni modelin Model 3 ve Model Y'den çok daha ucuz olacağını belirtmişti. Musk, Tesla Model 2'nin yeni üretim teknikleri sayesinde daha uygun fiyat ile kullanıcılara sunulacağını belirtti.



Sony ve Honda'dan Tesla Model Y rakibi! İşte detaylar

Sony ve Honda'dan Tesla Model Y rakibi! İşte detaylar

Sony Honda Mobility çatısı altında üretilecek yeni SUV modelinin teknik detayları belli oldu. İşte Efeela SUV teknik özellikleri...

2022 yılı itibarıyla Model 2 projesinin beklemeye alındığı açıklandı. Elon Musk, yapacak çok işleri olduğunu ve 25.000 dolarlık bir araba üzerinde aktif olarak çalışmadıklarını söyledi.

Model 2'nin Çin'deki Tesla Shanghai Gigafactory'de halihazırda geliştirilme aşamasında olabileceğine dair söylentiler var. Tesla'nın 2022 3. çeyrek kazanç açıklaması sırasında Musk, çok daha düşük maliyetle üretilebilecek “daha küçük” bir platformdan kısaca bahsetti. Bu platformun Model 2 gibi uygun fiyatlı ve diğer modellerden küçük otomobillerde kullanılacağı tahmin ediliyor.

FSD, Tesla için önemli bir satış stratejisi olarak görülüyor, dolayısıyla Model 2'nin otonom sürüş özelliğine sahip olacağı belirtiliyor. Sızdırılan bilgilere göre Tesla, Model 2'yi robotaksi olarak da kullanacak.

Çin'de yayınlanan raporlara göre Tesla, Model 2'de pil yangınları ilgili endişeleri gidermek için tasarlanmış yeni bir teknoloji olan BYD'nin Blade pillerini kullanacak. Pil tipi ne olursa olsun, Model 2'nin minimum menzilinin en az 400 km olacağı tahmin ediliyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER