Gündem

Ümraniye’de korkunç vandallık:Barınağı basıp zabıtayı bıçakladılar,285 hayvanı kaçırdılar!

Ümraniye Hayvan Barınağı'na baskın düzenleyen grup, güvenlik görevlisini bıçaklayıp 285 hayvanı kaçırdı. Kuduz riskli köpeklerin çalınması halk sağlığını tehdit ederken, cerrahi ekipmanlar yağmalandı. Başkan Yıldırım'dan sert tepki geldi.

Ümraniye’de korkunç vandallık:Barınağı basıp zabıtayı bıçakladılar,285 hayvanı kaçırdılar!
17-10-2024 17:23

HABER7

İstanbul'da ÖZETİ| büyük skandal... Ümraniye'de hayvansever maskeli vandallar hayvan barınağını bastı. Ümraniye Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi’ne saldıran grup bir zabıtayı bıçakladı, bir görevliyi ise feci şekilde darp etti. Barınağı basan vandalların kuduz riskli köpeklerin de aralarında bulunduğu 295 hayvanı kaçırdığı bildirildi. Baskıncıların barınakta günümüz tutarıyla 1,5 milyon TL değerindeki cerrahi ekipmanları çaldığı belirtildi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, düzenlediği basın toplantısıyla skandala tepki gösterdi. 13 Ekim Pazar günü yaşanan olayın ayrıntılarını paylaşan İsmet Yıldırım, vandalların adalet önüne çıkarılması gerektiğini vurguladı.

'KEDİLER ÖLDÜ' DİYEREK SALDIRMIŞLAR

5 araba dolusu saldırgan grubun Ümraniye Hekimbaşı’daki Sahipsiz Hayvan Bakımevi’ne geldiğini ve “Burada ölü hayvanlar var” diyerek saldırıya geçtiklerini kaydeden İsmet Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Barınağın büyük emeklerle verdiği hizmetler bu tür yanlış ve provokatif bilgilendirmelerle gölgelenmeye çalışılmaktadır.

Veteriner onayıyla gömülmesi planlanan 4 kedi ölüsü barınaktan dışarı çıkarılıp sosyal medyada kasıtlı olarak yanlış anlaşılmalara yol açacak şekilde paylaşımlar yapıldı.”

295 HAYVANI ÇALDILAR

İsmet Yıldırım, “Biz minik dostları geri istiyoruz. Bu olay sırasında yasadışı yollarla barınağımızdan 151 köpek ve 144 kedi çalınmıştır. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Özellikle kuduz şüphesiyle gözlem altında tutulan ve sahiplendirilmesi yasak olan tehlikeli ırklar, toplum sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturmaktadır.” dedi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİNE BIÇAK!

Yıldırım, “Bu provokasyon sırasında bir zabıta personelimiz bıçaklandı ve hastanede tedavi altına alındı. Veteriner İşleri Müdürümüz Muhammet (Nuri Coşkun) Bey ciddi şekilde darp edilmiştir. Bu bıçaklama hadisesini yapan vatandaşlar yakalanıyor ve şu an cezaevindeler.” sözlerini sarf etti.

YAĞMANIN ZARARI 1,5 MİLYON

Bakımevinde yağmalama yaşandığının altını çizen Başkan Yıldırım, “Yağmalananların değeri 415 bin TL. Ama bugün almaya kalksanız 1,5 milyona alabileceksiniz. Cerrahi ekipmanlarımız, ilaçlarımız maalesef gasp edilmiş. Bu sorumsuz ve şiddet içerikli eylemleri en sert şekilde kınıyoruz. Sorumluların bir an önce adalet önüne çıkmalarını istiyorum.” diye konuştu.

5 YILDA 160 BİN MUAYENE

Belediye Başkanı Yıldırım, hayvanlara yönelik hassas yaklaşımlarını rakamlarla ifade ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bugün öyle belediyeler var ki hiç barınakları yok. Rakamlarla ifade etmek gerekirse, bakımevlerinde 7 veteriner hekimimiz var. 3 veteriner sağlık teknisyenimiz ve bu hizmetleri 39 personel can dostlarımızın sağlığı ve güvenliği için gece gündüz çalışmaktadır. 2019’dan bugüne 160 bin muayene tedavisi yaptık. 7 bin 732 kısırlaştırma operasyonu, 1.725 hayvanı sahiplendirme işlemi yapıldı. İstanbul’da 2 bin 500 metrekare hayvanlara özel park yaptık. 1 eğitmenimiz vasıtasıyla orada eğitim de veriyoruz.”