Teknoloji

Uçaktan Düştüğümüzde Kar Yığınının İçine Çakılırsak Nolur? - Webtekno

Televizyonlardaki veya sosyal medyadaki “komikli videolarda” ev çatısı gibi yüksek yerlerden kara atlayan insanlara sık sık denk geliyoruz. Hatta dağlardan atlayanlar bile var… Peki ya, uçak gibi daha da yüksek bir yerden atladığımızı düşünsek?

Uçaktan Düştüğümüzde Kar Yığınının İçine Çakılırsak Nolur? - Webtekno
29-07-2023 21:47

Eğer ÖZETİ| bir süper kahraman değilseniz, uçaktan paraşütsüz atladığınız her durumda, yüksek ihtimalle ölümle karşı karşıya kalırsınız. Daha önce uçaktan düşüp ölmeyen yalnızca bir kişi var...

Bir de karı düşünelim. Kendimizi yüksek seviyedeki bir karın üstüne attığımızda adeta bulutların üzerine atlamış hissederiz. Ancak bu atlayış, bir uçaktan olsa neler olurdu?

Uçaktan atlanılan senaryoların sonuçları üzerine düştüğümüz maddeye göre değişiklik gösterse de sonuç çoğu zaman aynı olur.

uçaktan düşmek

Uçaktan paraşütsüz bir şekilde atladığınızda yere çakıldığınız anda, bir saniyeden bile kısa sürede ölürsünüz. Aynı atlayışı, derin bir su versiyonuyla değişirseniz çok düşük bir ihtimalle hayatta kalabilirsiniz. Elbette tüm bu ihimaller, ağırlığınıza göre de değişiklik gösterebilir.

Karlı bir zemine atladığınızda, düşüşün şiddetini azaltacağı kesin fakat her koşulda değil.