Gündem

Uçakta olay çıkartıp sonrası polisi tehdit eden Dilan Çıtak'tan akıllara zarar açıklama

Uçakta kedisi için kendisini uyaran kabin memuru ile karakolluk olan ve sonrasında polisi de tehdit ettiği görüntüleri ortaya çıkan İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Tatlıses sosyal medya hesabında akıllara zarar bir açıklama yaptı.

Uçakta olay çıkartıp sonrası polisi tehdit eden Dilan Çıtak'tan akıllara zarar açıklama
18-09-2024 13:53

İbrahim ÖZETİ| Tatlıses'in kız Dilan Çıtak: ‘Bana köpek diye seslenin’

GALERİNİN DEVAMI <p>Türkiye’nin problemlerinden olan <a href=başıboş sokak köpeği sorunu ile ilgili yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) onaylandı.

"><p>Bazı ünlü isimler yasaya <a href=tepki gösterirken ilginç çıkışlar yapmaya başladı.

"><p>Bunlardan birisi de Dilan Çıtak Tatlıses…</p><p><span data-style="BEN İNSAN DEĞİLİM"

"><p>Tatlıses açıklamasında kendisine köpek <a href=olarak seslenilmesini istedi ve şu ifadelere yer verdi;

"><p><em><strong>“Ben bu saatten <a href=sonra kendimi insan olarak kabul etmiyorum. Ben insan değilim. İnsanlık kötü bir şey. Hayvan olmayı kabul ediyorum. Hayvan olmakla gurur duymak istiyorum.”

"><p><span data-style="BANA KÖPEK OLARAK SESLENİN"

"><p><em><strong>“İnsanlığımla gurur duyamıyorum. Bana bugünden itibaren herkes köpek olarak seslenebilir. Bu <a href=çok gurur verici bir şey. Onur duyarım, gurur duyarım. Bu kadar şerefli, haysiyetli bir varlık olmaktan gurur duyarım. Ama insan olmaktan gurur duymuyorum.”

">

Türkiye Dilan Çıtak'ın Bodrum'dan İstanbul'a gelen uçakta kabin memuruyla 'kedi' yüzünden ortalığı ayağa kaldırması ve sonrasında videolara açıkça yansıyan polis memurunu tehdit etmesini konuşuyor.

KONUYU HERKES YANLIŞ ANLAMIŞ

Çıtak peş peşe gelen iki skandal olay ve görüntüler sonrası eleştiri yağmuruna tutulurken sosyal medya hesabından konuyu konuyu hayvan haklarına getirip duydu sömürüsü yaparak avukatlarının kendisi hakkında yapılan 'haksızlık' karşısında harekete geçtiğini paylaştı.

POLİSE "SENİ YERLER KOÇUM" DEYİP TEHİT ETMESİ DE ÇARPITILMIŞ

Uçakta yaşanan olay sonrası kendisini uyaran polise "Öyle üniformana güvenerek hareket etmeyeceksin, Yerler seni koçum, ne olacağını sanıyorsun delikanlı?" sözlerininde çarpıtıldığını söyleyen Çıtak "Çarptırıldığı gibi bir polisle tartışma yaşanmadı; aksine, konuyu ve karşı tarafı polise hızlı ve stresli bir şekilde anlattım." dedi.

"HAKKIMDA ALGI YAPILMAYA ÇALIŞILDI"

İşte Çıtak'ın ilginç savunması;

Sokak hayvanlarıyla ilgili yasanın gündemde olduğu bir dönemde, böyle bir olay üzerinden hakkımda algı yaratılmaya alışılması beni oldukça şaşırttı.

Uçağa bindiğimde kedim pusetindeydi. İnişe kısa bir süre kala kedim fenalaşınca onu pusetten çıkarmak istedim. O sırada bir hostes beni sert bir dille uyardı. Durumu açıklamaya çalışmama rağmen, sert tavrı devam etti ve kedimi zorla pusete sokmaya çalıştı, hatta pusete vurdu.

Uçaktan indiğimde de aynı davranışlarına devam etti ve diğer çalışan arkadaşları kendisine sakin olmasını söyledi. Ancak, tüm bu uyarılara rağmen tavırlarını sürdürdü.

Uçaktan iner inmez şikayette bulundum ve polis ekiplerine durumu anlattım. Diğer çalışanlara anlayışlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederim, fakat bu hanımefendinin tavırları ve kedime yönelik sert tutumu nedeniyle şikayetçi oldum.

Yayınlanan bu video olayın son dakikasında kedime yapılan tavrın sonucunda manipüle edilmiş olduğum ve artık bu haksız şiddet eğilimli tavra vermiş olduğum tepki.

"BU HAKSIZLIĞI KİM SAVUNACAK ŞİMDİ"

Keşke bu videonun öncesinde, kedime yapılan sert tutumları da yayınlasalardı... Hayvanlar dilsiz varlıklardır benim kedim de bir dilsiz varlık olarak ona yapılan bu haksızlığı kim savunacak şimdi...

Gerçekleri görebilen ve olayın arkasındaki esas konuyu anlayan herkese teşekkür ederim. Burada mesele meslekler veya vasıflar değil, bir insanın bir kediye gösterdiği merhametsizliktir. Yapılan mobbingin ve daha da önemlisi, güvendiğim bir kurumun personelinin kedime yönelik agresif davranışlarının gizlenmeye çalışılmasına sessiz kalmayacağım. Konuyla ilgili olarak avukatlarım hukuki süreci başlatmıştır.