Gündem

TUSAŞ'a saldıran teröristin 2016'da hendek eylemlerinde çukur kazdığı ortaya çıktı

TUSAŞ’a terör saldırısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Erkek teröristin 2016’da Şırnak’ın İdil ilçesinde hendek kazan PKK’lılardan biri olduğu ve 8 askerle polisin şehit edildiği saldırıya katıldığı belirlendi.

TUSAŞ'a saldıran teröristin 2016'da hendek eylemlerinde çukur kazdığı ortaya çıktı
28-10-2024 13:22
TUSAŞ’a ÖZETİ| terör saldırısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Erkek teröristin 2016’da Şırnak’ın İdil ilçesinde hendek kazan PKK’lılardan biri olduğu ve 8 askerle polisin şehit edildiği saldırıya katıldığı belirlendi.Abone ol

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) yerleşkesine bombalı ve silahlı saldırıda bulunan teröristlerle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

Sözcü gazetesinin haberine göre teröristlerden Ali Örek’in PKK’nın 16 Şubat 2016’da Şırnak’ın İdil İlçesinde başlatılan çukur, hendek ve barikat eylemlerinde yer aldığı belirlendi.

Terörist Örek’in İdil’de Üsteğmen Mehmet Çiftçi, Astsubay Mehmet Uygun, uzman çavuşlar Musa Yılmaz, Mustafa Can Kalfe, Burak Güneş, Özel Harekât Polisleri Hakan Yılmaz, Muzaffer Tufaner ve Veysi Kakı’nın şehit edildiği saldırılara katılmak suçundan 9 yıldır arandığı öğrenildi.

Kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek’in ise saldırı için gönüllü olduğu bildirildi. Alçiçek’in Irak’ın kuzeyindeki Zap Vadisi ile Hakkâri kırsalındaki Cilo Dağı bölgesinde uzun süre silahlı terör eylemlerinde bulunduktan sonra Gara Dağı’na geçerek burada canlı bomba eğitimi aldığı bildirildi. Kadın teröristin de 9 yıldan beri hakkında yakalama kararı vardı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER