Teknoloji

TÜRKSAT 6A bu gece fırlatıyor! Canlı yayın nasıl izlenir?

TURKSAT 6A ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? TÜRKSAT 6A fırlatılış canlı yayını nereden izlenir? İşte detaylar...

TÜRKSAT 6A bu gece fırlatıyor! Canlı yayın nasıl izlenir?
08-07-2024 16:07

Bir ÖZETİ| süredir Türk teknoloji gündemini TÜRKSAT 6A meşgul ediyor. Ülkemizin ilk kez kendi imkanlarıyla geliştirdiği yerli ve milli statüsüne sahip haberleşme uydumuz 6A bu gece uzaya fırlatılacak. Peki TÜRKSAT 6A uydusu ne zaman fırlatılacak? TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatma anı canlı yayın ile nasıl takip edilecek? İşte detaylar…

TÜRKSAT 6A ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? Canlı yayın nasıl takip edilecek?

Bugün ülkemiz için oldukça önemli bir gün. Zira Türkiye'nin kendi imkanları ile geliştirdiği ve üzerinde çok uzun zamandır mesai harcanan TÜRKSAT 6A bugün fırlatılacak. Uydunun taşıma ve yörüngeye fırlatılma işlemini ise Amerikalı çılgın milyarder Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX üstlendi.

Tamamen yerli imkanlar ile geliştirilen TÜRKSAT 6A uydusu ülkemiz için büyük bir öneme sahip. Tamamen yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen uydu televizyon, radyo yayıncılığı ve haberleşme sistemleri adına büyük bir önem arz etmekte. Ayrıca bu kapsamların dışında farklı alanlarda da ülkemize büyük yenilikler getireceğini bir kez daha belirtelim.

Toyota, dünyanın ilk hidrojenle çalışan pizza fırınını üretti!

Toyota, dünyanın ilk hidrojenle çalışan pizza fırınını üretti!

Toyota, dünyanın ilk hidrojenle çalışan pizza fırını üretti. Peki bu pişirme cihazlarının arkasındaki nasıl bir teknoloji var?

SpaceX tarafından ulaştırma ve fırlatma operasyonları yürütülecek olan uydumuz şu anda Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nde bekliyor. Dünyanın en ünlü uzay üslerinden biri olan Cape Canaveral, uydunun fırlatışı için en uygun yer olarak belirlendi.

Gelen bilgilere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatma için canlı yayın başlatacak ve yaşanacak gelişmeleri anlık olarak Türkiye'ye aktaracak. Fırlatma Türkiye saati ile gece 02.00 sularında başlayacak.

SpaceX'in resmi X hesabından da fırlatış yayının takip edilmesi olası. Zira şirket yaptığı birçok fırlatış için platform üzerinden canlı yayın açmakta. Şu an (15:43) yaptığımız kontrollerde hesap üzerinden böyle bir paylaşımın yapılmadığını görüyoruz. Ancak ilerleyen saatlerde canlı yayın paylaşımının olması halinde haberimizi güncelleyeceğimizi bildirelim.

Peki siz TÜRKSAT 6A hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorumlar bölümünde paylaşmayı unutmayın. Daha fazla içerik için ShiftDelete.Net YouTube kanalına abone olabilir, sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz…


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER