Ekonomi

Türkiye'den Katar'la 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi

Ekonomi - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticari Ekonomik Ortaklık Anlaşmasının (TEPA) yürürlüğe girmesi ile birlikte ikili ticaret hacminin 5 milyar dolara ulaşması beklenmektedir" dedi.

Türkiye'den Katar'la 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi
05-12-2023 11:53

Ticaret ÖZETİ| Bakanı Ömer Bolat, Katar'la imzalanan Ticari Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın (TEPA) yürürlüğe girmesiyle birlikte orta vadede ikili ticaretin 5 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiğini ifade etti

Bolat, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretine ilişkin paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu yıl ikinci kez Katar'a gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, Türkiye ile Katar arasındaki ortaklığın güçlendirilmesine olan bağlılığın ortaya konulduğunu aktaran Bolat, "Doha'da gerçekleştirilen EXPO 2023 Fuarı çerçevesinde, Sayın Cumhurbaşkanımız Ticaret Bakanlığımızın ev sahipliğini yaptığı Türk pavilyonunu ziyaret etmişlerdir. Katar Emiri Şeyh Tamim ile gerçekleştirilen görüşme kapsamında, TEPA'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte orta vadede ikili ticaretin 5 milyar dolara ulaşması hedeflenmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu yıl ikinci kez Katar'a gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında, ülkemiz ile Katar arasındaki ortaklığımızın güçlendirilmesine olan bağlılığımız ortaya konulmuştur.

Doha'da gerçekleştirilen EXPO 2023 fuarı çerçevesinde,… pic.twitter.com/NcNOzH3eEc

— Prof. Dr. Ömer Bolat (@omerbolatTR) December 5, 2023
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER