Teknoloji

Türkiye'de Geçen Bir Black Mirror Bölümü Yazdık! - Webtekno

Black Mirror'ın 6. sezonu ne yazık ki çok kötüydü. Bu yüzden madem onlar yazamamış bari biz iyi bir bölüm yazalım dedik, ülkemizde geçmesi ise hikâyeyi daha ilgi çıkıcı hale getirdi.

Türkiye'de Geçen Bir Black Mirror Bölümü Yazdık! - Webtekno
20-06-2023 21:22

Dizinin ÖZETİ| yaratıcısı Charlie Brooker, ChatGPT ile bir bölüm yazmayı denediğini ancak çıkan sonucu beğenmediğini dile getirmişti. Belki de kullanmayı bilmiyordur ama bir gerçek var ki yeni sezonun bölümlerini ChatGPT yazsa çok daha iyi bölümler izleyebilirdik. En azından biz bu denememizde, hiç de fena olmayan bir sonuç elde ettik.

Editör notu: ChatGPT-4'ten Black Mirror tarzında, Türkiye'de geçen, kutuplaşma hakkında bir hikâye yazmasını istedim. Temel hikâyeye bir müdahalede bulunmadım. Anlatış şeklini iyileştirmesini ve bazı kısımları detaylandırmasını istedim, toplamda üç kez aynı hikâyeyi sundu ve bunlar arasındaki kaliteli kısımları harmanlayarak bir bütün haline getirdim. Görseller içinse Midjourney ve Microsoft Bing'den yararlandım.

Yıl 2035. Türkiye sokakları karışık. Siyasi kutuplaşma, herkesin üzerine bir ağırlık gibi çökmüş durumda.

2035

Hükûmetin kurduğu "Birleştiriciler" adlı teknoloji grubu, kutuplaşmayı sonlandırabilecek bir teknoloji olan Polarize'ı geliştirmiştir.

Yapay zekâ tabanlı Polarize, genetik kodları ve kişinin geçmiş yaşantısını okuyarak politik eğilimleri belirliyor ve radikal düşünceye sahip kişilerin kutuplaştırıcı yanlarını siliyor. Algoritmasının işleyişi ise sadece bu teknoloji grubunun bildiği bir sır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER