Teknoloji

Türkiye'ye gelebilir: Premium Chery, Jaecoo 5 satışta!

Chery markasının premium ayağından Türkiye'ye gelmesi beklenen yeni model! İşte karşınızda Jaecoo 5 özellikleri ve detayları...

Türkiye'ye gelebilir: Premium Chery, Jaecoo 5 satışta!
23-10-2024 07:03

Çinliler ÖZETİ| otomotiv sektöründeki atağına devam ediyor. Bu konuda özellikle Türkiye'de Chery markasının sahnede görüyoruz. Chery grubunun premium alt markası olan Jaecoo Türkiye'ye geçtiğimiz aylarda giriş yaptı. Markanın Türkiye'ye gelmesi beklenen yeni modeli de geçtiğimiz günlerde Avrupa'da satışa sunuldu. İşte karşınızda Jaecoo 5 teknik özellikleri ve detayları…

Premium Chery: Jaecoo 5 teknik özellikleri ve tasarımı!

Jaecoo ailesi Chery'nin premium atağını geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda yeni modellerini piyasaya süren marka son olarak Jaecoo 5 ile sahneye çıktı. Türkiye'de de yakın bir zamanda satışa çıkması beklenen modelin aslında dışarıdan bakıldığında tasarım anlamında Chery'nin elinden çıktığı belli oluyor.

Chery markasının Çin'deki komuta merkezi olan Wuhu'da üretilen model ünite seçeneği konusunda her bütçeye ve zevke uyum sağlıyor. Jaecoo müşterilerine yeni 5 modelinde içten yanmalı, hibrit ve tam elektrikli olmak üzere 3 farklı ünite seçeneği sunuyor. İçten yanmalı olarak 1.6 litrelik 147 Hp 4×2 otomatik vites bir ünite, hibrit modelin detayları tam olarak belli olmasa da 147 Hp güç üreten bir ünite ve elektrikli olarak da 150 kW (204 Hp) güç üreten bir ünite sunulacak.

Yok artık: Şarjı hiç bitmeyen elektrikli otomobil geliyor!

Yok artık: Şarjı hiç bitmeyen elektrikli otomobil geliyor!

E-Cat şirketi, sürüş esnasında şarjı hiç bitmeyen ve hatta şarjını artırabilen bir elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor.

Yeni Jaecoo 5 aslında giriş segmenti modelleri arasında tutuluyor. Ancak boyut anlamında daha fazlasını sunduğunu söyleyebiliriz. Otomobil 4 bin 380 milimetrelik uzunluk, 1860 milimetre genişlik ve 1650 milimetre yükseklik sunuyor. Ayrıca otomobil 2 bin 620 milimetrelik aks mesafesine sahip.

Geniş ön panjuru, dikdörtgen ve ince farları, arka taraftaki boydan boya ince stop lambası ile ilk etapta abisi Jaecoo 7 modeline sonrasında da Range Rover Evoque modeline göz kırpıyor diyebiliriz. Otomobilin dışarıdaki heybetli görüntüsüne göre konfor odaklı düşünce ile tasarlanan 18 inç jantların küçük durduğunu da söylemeden geçmeyelim.

İç mekanda ise olabildiğince sadelik ve teknoloji tercih edilmiş. Dikdörtgen şeklindeki hayalet ekranın yanında 13.2 inç büyüklüğünde multimedya-araç kontrol ekranı sunan model bunun dışında ön konsolda bir hareketlilik göstermiyor. Ayrıca opsiyonel olarak Sony ses sistemi seçeneği de mevcut.

Araç 2025 yılında satışa çıkacak. Şu anda 30 bin euro civarında bir fiyat bekleniyor. Jaecoo 7 modelinin Türkiye'de 2 milyon 25 bin TL satış rakamına sahip olduğunu göz önüne aldığımızda Jaecoo 5 modelinin 1 milyon 800 bin civarında bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER