Teknoloji

Türkiye'deki Sürücülerin Nereden Gelen Elektrikli Araçları Tercih Ettiği Belli Oldu

Şarja Gel tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, ülkemizdeki kullanıcıların elektrikli otomobil tercihlerini gözler önüne serdi. Sonuçlarda, Avrupalı markaların çok daha fazla tercih edildiği görüldü.

Türkiye'deki Sürücülerin Nereden Gelen Elektrikli Araçları Tercih Ettiği Belli Oldu
25-06-2024 00:02

Elektrikli ÖZETİ| otomobiller, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygınlaşıyordu. Şimdi ise ülkemizdeki tüketicilerin bu tarz araçlarla ilgili düşünceleriyle ilgili veriler geldi. Şarja Gel tarafından gerçekleştirilen araştırma, birçok konuda ülkemizdeki kullanıcıları ele aldı.

InsideEVs Türkiye’nin aktardığına göre 500 kişinin katılım gösterdiği araştırma, kullanıcıların hangi bölgelerden gelen araçları tercih ettiğinden şarj konusuna kadar birçok soru için yanıt aldı.

Türkiye’deki kullanıcılar, Avrupa’dan gelen elektrikli otomobilleri tercih ediyor

Ankete göre Türkiye’deki kullanıcılar, en çok Avrupa’dan gelen elektrikli araçları tercih ediyormuş. Veriler, %45,1’inin Avrupalı markaların otomobillerine yöneldiğini gösterdi. %26,1’i Türkiye’den, %14,8’i ise Çin’den gelen araçları tercih ettiğini ifade etti.

Çin’in tüm dünyada uygun fiyatlı araçlar sunmasıyla yükselişte olduğunu biliyorduk. Ancak araştırma, ülkemizdeki vatandaşların Avrupa’lı markalara hâlâ daha çok güvendiğini gözler önüne seriyor.

Bunun dışında katılımcıların %49,8’i, yani neredeyse yarısı elektrikli araçların güvenli olduğunu söylemiş. Bu da birçok kişinin hâlâ güvenli olmadıklarını düşündüğü anlamına geliyor. Yolda kalma endişesi taşıyıp taşımadıkları konusundaki soruya ise ise %45’lik kısım “Evet” yanıtını verdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER