Teknoloji

Türkiye'de İkinci El Otomobil Pazarı Yüzde 20 Daraldı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otomobil pazarında ciddi bir daralma olduğunu açıkladı. TÜİK tarafından paylaşılan veriler de bu açıklamayı doğruluyor.

Türkiye'de İkinci El Otomobil Pazarı Yüzde 20 Daraldı
29-06-2024 13:13

TÜİK, ÖZETİ| bundan birkaç gün önce Mayıs 2024 dönemine ilişkin "Motorlu Kara Taşıtları" raporunu yayımladı. Yayımlanan rapor, Türkiye'de ikinci el otomobil pazarında ciddi bir daralma olduğunu gösterdi. TÜİK'in verilerini değerlendiren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, sıfır veya ikinci el otomobil satın almak için en doğru zamanda olunduğunu ifade etti.

Aydın Erkoç, konuyla ilgili açıklamasında "TÜİK verilerine göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 3 milyon 335 bin 221 adet olarak gerçekleşen 2'nci el otomobil pazarı, bu yılın aynı döneminde yüzde 16,38 oranında gerileyerek 2 milyon 789 bin 45 adet olarak gerçekleşti. Otomotiv piyasasındaki performans kaybı gün geçtikçe belirginleşiyor." ifadesini kullandı. Bu açıklama, hiç de hatalı değildi.

İkinci el otomobil satışları yüzde 20 düştü

ikinci el otomobil satışları düştü

TÜİK verilerine göre Mayıs 2024'te 588 bin 886 adet aracın devri yapıldı. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı döneminden yüzde 20,62 düşüktü. Yılın ilk beş ayına ilişkin verilere baktığımızda ise pazarda yüzde 16'lık daralma yaşandı. Aydın Erkoç, pazardaki daralmanın en büyük nedeninin krediye ulaşmakta yaşanan zorluk olduğunu söyledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER