Ekonomi

Turkcell, Sofra'nın tamamını satın aldı

Ekonomi - Turkcell, Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’nin yüzde 33,3 hissesini satın aldı. Bu gelişmeyle Sofra’nın tamamı Turkcell’in oldu.

Turkcell, Sofra'nın tamamını satın aldı
25-06-2024 10:38

Turkcell ÖZETİ| İletişim Hizmetleri A.Ş., TÖHAŞ aracılığıyla önemli bir satın alma gerçekleştirdi.

Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’nin kalan yüzde 33,3 hissesini 5.196.000 TL karşılığında Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.’den satın aldı.

Yönetim Kurulu, 17 Ağustos 2023 tarihinde bu satın alma kararını aldı. Hisseler, Pay Sahipleri Sözleşmesi uyarınca ön alım hakkı kullanılarak satın alındı. Bu satın alımla birlikte Sofra’nın tamamı Turkcell’in oldu. Sofra, yemek kuponları, yemek çekleri, akıllı kartlar ve benzeri hizmetlerde faaliyet gösteriyor.

5.196.000 TL’YE SATIN ALINDI

Satın alma işlemi peşin ödeme yöntemiyle gerçekleşti. Edinim sonrası Sofra’nın sermayesi 600.000 TL olarak belirlendi. Sofra’nın sermayesinin %33,3 oranındaki hissesi için beher paya 25,98 TL ödendi.

YATIRIMCI KARARINI ETKİLEYEBİLİR

Bu hisse alımı, yatırımcıların kararlarını ve pay değerini etkileyebilir. Sürecin kesinleşmemesi nedeniyle açıklama, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’ne göre ertelendi.

SPK’YA AÇIKLAMA YAPILDI

Konuyla ilgili detayların tamamı Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) bildirildi. SPK’ya yapılan bu açıklamada, tüm bilgilerin doğru olduğu ve ilgili kayıtlarla uyumlu olduğu vurgulandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER