Teknoloji

Turkcell, Kaç Para Kazandığını Açıkladı

Turkcell, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Şirket ayrıca güncel abone sayılarına da değindi. Yapılan açıklamalar, Turkcell'de yüzlerin güldüğünü gözler önüne seriyor.

Turkcell, Kaç Para Kazandığını Açıkladı
28-05-2024 10:23

Türkiye'nin ÖZETİ| önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Turkcell, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Şirketin yaptığı açıklamalar, Turkcell'de yüzlerin güldüğünü gösteriyor çünkü şirket hem gelirlerini hem de kârlılığını artırdı.

Turkcell tarafından yapılan açıklamaya göre reel gelir, yüzde 11,8​ artış göstererek 30,8 milyar TL oldu. Buna paralel olarak FAVÖK gelirlerinde de yüzde 23,2 oranında artış yaşandı. Böylelikle FAVÖK geliri, 12,8 milyar TL olarak kayıtlara geçmiş oldu. Turkcell, 2024'ün ilk çeyreğinde 2,6 milyar TL kâr elde etti.

Turkcell'in abone sayılarında da artış yaşandı

Turkcell

Turkcell, geçtiğimiz üç aylık süreç boyunca abone sayılarında da artış yaşadı. Buna göre; Turkcell'in mobil hat müşteri sayısı, geçtiğimiz çeyrekte 229 bin daha artış gösterdi. Buna paralel olarak; Super Online fiber abone sayısı da 48 bin arttı. Turkcell, böylelikle 2,3 milyon fiber müşteriye ulaşmış olduklarını açıkladı. Şirketin, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+ gibi hizmetlerindeki kullanıcı sayısı ise 5,5 milyon oldu. Şirket, bu alanda 1,6 milyar TL gelir elde etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER