Gündem

Türk STK'ları mazlum coğrafyalarda iş başında

Filipinler'e bağlı Manalipa adasında, Rahmetli Galip Sarıgöz Mescidi açıldı.

Türk STK'ları mazlum coğrafyalarda iş başında
04-07-2024 17:37

200 ÖZETİ| ailenin yaşadığı adaya ulaşım başkent Manila'dan önce Zamboanga’ya uçakla gidilerek yaklaşık bir saate yakın teknelerle okyanusta yol katederek gidilen adada 200’ün üzerinde aile yaşıyor. Yüzde 10'unun Müslüman nüfus olduğu söylenen Filipinler’de Zamboanga ve ona bağlı adalarda bu oran daha yüksek.

Ada halkı ve köy imamları, kapalı alan olmadan sürekli yağmurların altında cemaatle namaz kılmak durumunda kaldıklarını ama bundan sonra bu mescidle beraber sadece namazlarımızı birlikte kılmanın dışında, mescidin bir çok sosyal etkinliğe de ev sahipliği yapacağını dile getirdi.

"TUT ELİMİ DERNEĞİ" MESCİD AÇILIŞI YAPTI

Filipinler’de bir çok organizasyona imza attıklarının mescid açılışından öncesinde kasım 2023’de Tigtabon adasında okul açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlk ezanın okunmasıyla birlikte eda edilen öğlen namazıyla birlikte camii kullanıma başladı.

ADA SAKİNLERİNE KUMANYA YARDIMI

Ayrıca adadaki ihtiyaç sahibi ailelere kumanya ve dizeler dağıtımında bulunan dernek yetkilileri mazlum ve mağdur coğrafyalarda çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi edecek dedi.

100 m2 üstünde kapalı alanı bulunan mescide aynı anda 250/300 kişi ibadet edebilecek. Mescidin açılışına derneğin Türkiye temsilciliğinden katılan Turgut Tunç ve Hakan Sağdıç'ta mazlum coğrafyalara uzanan gönül köprülerine vesile olan kadirşinas vatandaşlara ada halkının şükran ve selamlarını gönderdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER