Gündem

Türk dünyasının gençleri TEKNOFEST'te buluştu!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türk dünyası diasporalarından gençleri TEKNOFEST’te buluşturdu.

Türk dünyasının gençleri TEKNOFEST'te buluştu!
08-10-2024 23:03

Yurt ÖZETİ| dışında eğitimlerini sürdüren ve YTB desteğiyle TEKNOFEST’e katılan genç mühendis adayları, Türk Devletleri Teşkilatı 2. Diaspora Gençleri Forumu kapsamında üye devletlerin diasporalarından gelen gençlerle festivalde buluştu.

YTB, 2018 yılından itibaren TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yurt dışında yaşayan vatandaşların yer almasını sağlayarak çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Diasporalar arası iş birliğine her fırsatta dikkat çeken YTB, TEKNOFEST’te bu yıl bir ilke imza attı. YTB, Türk Devletleri Teşkilatı 2. Diaspora Gençleri Forumu kapsamında ülkemizde bulunan üye devletlerin diasporalarından 25 genci, diasporamıza mensup 30 genç mühendis ile Adana’da gerçekleşen TEKNOFEST’te buluşturdu.

YTB Başkanı Abdullah Eren de gençlerle bir araya gelerek bir konuşma yaptı.

"BU TEKNOLOJİ FESTİVALİ MUAZZAM BİR FESTİVAL"

YTB olarak her yıl Avrupa'da doğmuş, büyümüş ve özellikle mühendislik alanında eğitim alan gençleri TEKNOFEST’e getirdiklerini belirten Eren, Türkiye’nin teknoloji hamlesine diasporadan gençlerin şahit olduğunu anlattı. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarla, Türkiye'de yaşayan vatandaşları ayırmadıklarını ifade eden Eren, “Biz Türkiye'nin, yurt dışında yaşayan vatandaşlarıyla ilgilenen kurumu olarak, Türkiye'nin diaspora kurumu olarak, Avrupa'da doğmuş, büyümüş ve özellikle mühendislik alanında eğitim alan sizin gibi genç kardeşlerimizi, Avrupalı Türkleri buraya getiriyoruz. Daha önce kardeş ülkemiz Azerbaycan’da bu festivali düzenlemiştik. Birincisi, bu teknoloji festivali muazzam bir festival. Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali. Burada Türkiye'nin savunma sanayi başta olmak üzere yüksek teknoloji ürünlerinde gelmiş olduğu noktayı görüyoruz. Yaptığımız uçakları, helikopterleri, roketleri, füzeleri, birçok şirketimizin ortaya çıkarmış olduğu yüksek teknoloji ürünlerini görüyoruz” dedi.

"GENÇLERİMİZİ KÖKLERİYLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'nin genç mühendislerinin neler yapabildiğini tüm dünyanın gördüğünü dile getiren Eren “Yurt dışında yaşayan insanlarımız da bu heyecana ortak olsun istiyoruz. O yüzden özellikle ilk TEKNOFEST'ten itibaren, 2018'den itibaren yurt dışındaki gençlerimizi, sizler gibi genç kardeşlerimizi bu alana getiriyoruz. Bu yıl ise diasporamızdan getirdiğimiz 30 genç kardeşimiz ile Türk Devletleri Teşkilatı 2. Diaspora Gençleri Forumu kapsamında üye devletlerin diasporalarından getirip ülkemizde misafir ettiğimiz 25 genç TEKNOFEST’te birbirleriyle tanışma fırsatı buldu. Bundan sonra da yurt dışındaki gençlerimizi kökleriyle buluşturmaya, ana vatanlarında birbirleriyle hemhal kılmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Program kapsamında YTB Başkanı Eren TEKNOFEST alanını gençler ile birlikte gezdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER