Teknoloji

Tüm Android Kullanıcılarını Tehdit Eden Truva Atı

Android kullanıcılarını tehdit eden yeni bir truva atı tespit edildi. Bu truva atı, kullanıcıların banka hesaplarına erişebilmek için kullanılıyor. Ancak korunmak, hiç de zor değil.

Tüm Android Kullanıcılarını Tehdit Eden Truva Atı
16-10-2024 20:42

Siber ÖZETİ| güvenlik araştırmacıları, tüm Android telefon sahiplerini tehdit eden yeni bir truva atı tespit ettiler. Birkaç yıl önce ortaya çıkan "Cerberus"un yeni bir versiyonu olarak karşımıza çıkan truva atı, kullanıcıların banka hesaplarını ele geçirmek için kullanılıyor. 

Cyble Research isimli siber güvenlik firması tarafından tespit edilen truva atı, kullanıcıların ekran dokunuşlarını kaydediyor. Böylelikle kullandığınız bir bankanın uygulamasına girdiğiniz şifre, doğrudan siber saldırganların eline geçmiş oluyor. Ancak Cerberus'un yeni sürümü bununla da yetinmiyor. Saldırganlar, truva atını gerçek gibi görünen sahte uygulamalara da entegre etmiş durumdalar. 

Bu tür saldırılardan korunmanın oldukça kolay yolları var

Android kötü amaçlı yazılım

Açık konuşmak gerekirse ilk kez 2019 yılında adını duyduğumuz Cerberus'un yenilenmiş bir versiyon ile yeniden hortlaması, siber saldırganların durdurulamayacağının açık bir göstergesi. Ancak bu tür saldırılardan korunmanın oldukça basit yolları bulunuyor. Bunlardan birincisi; kaynağını bilmediğiniz uygulamaları telefonunuza yüklememek. Eğer bir Android cihazınız varsa Google Play Store dışında uygulama yüklemesi yapmayın.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER