Teknoloji

Toyota ve BMW'den dev ortaklık! Hidrojen araçlar geliyor

BMW ve Toyota, hidrojen yakıt hücresi teknolojisi alanında iş birliği yaptı, 2028'de seri üretim hidrojenli araçlar geliyor.

Toyota ve BMW'den dev ortaklık! Hidrojen araçlar geliyor
05-09-2024 15:52

BMW ÖZETİ| ve Toyota, hidrojen yakıt hücresi teknolojisi alanında iş birliği yaptı. 2028 yılında ilk seri üretim hidrojenli araçlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İki otomotiv devi, bugün imzaladıkları yeni bir mutabakat zaptı ile bir sonraki nesil sıfır emisyonlu araçları geliştirme sürecini hızlandıracak. Ayrıntılar haberimizde…

BMW ve Toyota'dan hidrojen iş birliği: 2028'de ilk seri üretim hidrojenli araç geliyor

BMW'nin hidrojenli araç geliştirme bölümünün başkan yardımcısı Michael Rath, iki şirketin öncelikle hidrojen yakıt hücresi teknolojisine odaklanacağını ve bu alanda ortak çalışacaklarını belirtti. BMW kendi hidrojen tanklarını geliştirirken, Toyota ve BMW hidrojenle çalışan yakıt hücrelerinin teknoloji seviyesini el birliğiyle yükseltecek. Ancak şunu da belirtelim, iki marka ayrı ayrı kendi modellerini geliştirecek ve ortak bir model üzerinde çalışmayacak.

dunyanin-ilk-hidrojen-motoru

Toyota ve BMW tarafından yapılan iş birliği ile, hidrojen araçlar için bileşenlerin standartlaştırılması ve maliyetlerin düşürülmesi planlanıyor. Ayrıca, hidrojen yakıt istasyonlarının sayısını artırmak ve yaygın kullanım önündeki engelleri aşmak için de birlikte çalışacaklar. Aslında bu ortaklık ilk olarak, 2012 yılında başlamıştı.

Kawasaki, ilk hidrojen yakıtlı motosikletini sahneye çıkardı!

Kawasaki, ilk hidrojen yakıtlı motosikletini sahneye çıkardı!

Kawasaki, çevre dostu hidrojen yakıtlı motosikleti Ninja H2 SX'i sahneye çıkardı. Teknik özellikleri ve tasarım detayları belli oldu.

Bu arada Toyota, hidrojen bazlı yolcu araçları üretmeye devam eden birkaç şirketten biri ve bugüne kadar 26 bin adet Mirai modeli sattı. BMW ise bu alandaki deneyimini sınırlı sayıda üretilen iX5 modeliyle test ediyor. İki şirket, hidrojen teknolojisinin otomotiv sektöründe sağlam bir yer edinmesi için hükümet ve sektörler arasında iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı.

Siz bu iş birliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Hidrojenli araçlar yaygınlaşır mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in English2010 BMW2019 toyotaHidrojenli araç
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER