Teknoloji

Toyota, Uygun Fiyatlı Supra Üretmeyecek

Toyota, son dönemlerde umduğunu bulamadığı spor otomobili Supra ile ilgili önemli bir karar aldı. Marka artık uygun fiyatlı ve nispeten küçük motorlu Supra'yı üretmeyecek.

Toyota, Uygun Fiyatlı Supra Üretmeyecek
30-06-2024 12:22

Japon ÖZETİ| otomobil devi Toyota, yıllardır ürettiği ve milyonlarca otomobil tutkununun rüyalarını süsleyen Supra modeli ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Şirket, artık Supra'nın uygun fiyatlı ve nispeten küçük motorlu versiyonunu üretmeyeceğini açıkladı.

Toyota'nın son nesil Supra'da sunduğu motorlardan bir tanesi, 2 litrelik 4 silindirli yapıya sahipti. "B48" olarak isimlendirilen bu motor, 258 beygir gücü ve 400 Nm tork değeri sunuyor, 0-100 km/s hızlanmayı 5 saniyede tamamlıyordu. İlk aşamada Supra tutkunlarını tatmin eden bu motor seçeneği, geçtiğimiz yıl istenen performansı göstermedi. Hâl böyle olunca Toyota, Supra'nın küçük motorlu versiyonunun fişini çekti.

Artık sadece 3 litrelik motor sunulacak

Toyota Supra

Toyota'nın bundan sonra satacağı Supra modelleri, sadece 3 litrelik 6 silindirli motora sahip olacak. "B58" olarak isimlendirilen bu motor, 340 beygir gücü ve 500 Nm tork değeri sunuyor. 8 ileri otomatik veya 6 ileri manuel vites seçeneği ile satışa sunulan bu motorun 0-100 km/s hızlanma süresi ise sırasıyla 3,9 saniye ve 4,2 saniye.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER