Katı hâl bataryalara yatırım yapan en büyük şirketlerden bir tanesi de Toyota. Elektrikli otomobillere geçiş sürecini hızlandıran Japon üretici, yeni batarya teknolojisi ile eletrikli otomobillerin menzil sorununu ortadan kaldırmak istiyor.
Toyota, sonunda 1.199 kilometre menzil sunabilen ve 10 dakikada tamamen şarj olan bir katı hâl batarya teknolojisi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Japon otomobil üreticisi dün yaptığı açıklamada, hem katı hâl hem de sıvı bazlı pillerin üretim sürecini basitleştireceklerini ve böylece ağırlık, boyut ve maliyetleri yarı yarıya azaltacaklarını belirtti.
İkinci el otomobil fırsatçılarından yeni hamle: Fiyatlardan 2 sıfır attılar!
Fırsatçılar dur durak bilmiyor! Şimdiyse ilan fiyatlarından sıfır atma çözümünü buldular. İşte ikinci el otomobil fırsatçıları...
Geçtiğimiz günlerde odağını elektrikli araçlara yönlendireceğini açıklayan Japon firma bu konuda oldukça iddialı görünüyor. Katı hâl bataryaların üretimini lityum iyon pillere göre daha kolay hale getirebileceğini iddia eden marka, 2025'te bu bataryaların üretimine geçmeyi planlıyor.
Japon üretici, 2026 yılından itibaren yeni tanıtılacak modellerinde katı hâl bataryalardan faydalanmayı planlıyor. Şirket ayrıca daha az bileşene sahip daha hafif, daha az karmaşık arabalar sayesinde 2028'den sonra 1.450 kilometrenin üzerinde menzil sunabilen gelişmiş bir katı hâl batarya üretebileceklerini de ifade ediyor.
Bilindiği gibi elektrikli araçlar özellikle şehirler arası yollarda azalan menzilleri ile kullanıcılar için büyük sıkıntı yaratabiliyor. Toyota ise yeni batarya teknolojisi ile elektrikli otomobillerin menzil sorununu büyük ölçüde çözebilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Editor : Şerif SENCER