Teknoloji

Toyota Araç Dışında Sektörüyle Alakası Olmayan Ne Üretiyor?

Toyota deyince aklınıza muhtemelen sadece dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olduğu geliyordur. Peki arabanın yanı sıra hiç aklınıza bile gelmeyecek bir makine daha ürettiğini söylesek!

Toyota Araç Dışında Sektörüyle Alakası Olmayan Ne Üretiyor?
07-10-2024 14:38

Toyota’nın ÖZETİ| savaş döneminden beri sürdürdüğü bu üretim, birçok kişinin evinde veya iş yerinde kendine yer bulmuş durumda.

Bahsedeceğimiz ürünün tarihine kısa bir yolculuk yaparken markanın daha başka neler ürettiğine de bakacağız.

Sürpriz başlangıç: Toyota ve dikiş makinesi

toyota dokuma tezgahı

“Ne alaka?” demeyin. Toyota 1946’dan beri dikiş makinesi üretiyor. Aslında şirketin kökenlerine baktığımızda zaten otomobillerden önce tekstil makinelerini görüyoruz.

Toyota’nın kurucusu Sakichi Toyoda, Japonya'nın tekstil sektöründeki devrim niteliğindeki buluşlarından biri olan otomatik dokuma tezgâhını icat etmişti.

Savaştan yeni çıkmış Japonya’da sanayileşme hızlanıyordu ve yeniden yapılanma döneminde Toyota’nın işleri iyi gitmiyordu. Duruma müdahale etmek için ise otomatik tezgâh teknolojisi kullanılarak dikiş makinesi satışına odaklanıldı.

Toyota dikiş makinelerinin gelişimi

toyota ilk dikiş makinesi

Dönemin başkanı Kiichiro Toyoda, değişimin iyi olacağını ve insanların her zaman kıyafete ihtiyaç duyacağına inanarak ilk dikiş makinesi modeli olan HA-1’i piyasaya sürdü.

Dikiş makinesi, dayanıklı yapısı ve üstün mühendislik özellikleriyle kısa sürede kullanıcıların beğenisini kazandı. Otomobil üretiminde gösterdikleri titizlik ve kaliteyi dikiş makinelerine de yansıtarak bu sektörde de güvenilir bir marka hâline geldiler.

Zamanla daha modern, teknolojik ve işlevsel modeller de geliştirdiler. Toyota’nın dikiş makineleri, Japonya’da olduğu kadar dünya çapında da ilgi gördü.

Peki, neden bir Toyota dikiş makinesi tercih etmelisiniz?

toyota dikiş makinesi

İlk olarak, Toyota'nın dikiş makineleri çok yönlü ve dayanıklı yapıları ile öne çıkıyor. Evde kendi giysinizi dikmekten tutun da küçük tadilatlara kadar her işin üstesinden gelebilirsiniz.

Ayrıca bu makineler, otomotiv sektöründen gelen mühendislik bilgisiyle donatıldığı için oldukça hassas ve güçlü. Üstelik Toyota'nın dikiş makineleri, güvenilir ve kolay kullanımıyla her seviyeden kullanıcıya hitap ediyor.

Toyota’nın ürettiğini bilmediğiniz diğer şeyler:

toyota ürünleri

Toyota sadece otomobil ve dikiş makinesi de üretmiyor. Markanın diğer ürettiği ürünlerin arasında tekne, ev, robot, forklift ve paletli araç, otobüs ve QR kod bulunuyor.

Siz hangi Toyota ürününü kullanıyorsunuz?

Kaynaklar: AISIN, Toyota Global, Toyota İngiltere Dergisi

Markaların ilk ürünleri hakkında daha fazlası için:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER