Teknoloji

Tesla'ya rakip olacaktı! Dev şirket iflas etti

ABD merkezli elektrikli otomobil girişimi Fisker, iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. İşte detaylar.

Tesla'ya rakip olacaktı! Dev şirket iflas etti
18-06-2024 16:13

Otomotiv ÖZETİ| tasarımcısı Henrik Fisker tarafından kurulan elektrikli otomobil firması Fisker Inc. iflas ettiğini duyurdu. ABD'de yapılan iflas başvurusu, şirketin üretim ve teslimat zorluklarını yansıtıyor. Buna göre Fisker'ın tüm varlıklarının satılması hedefleniyor.

Fisker iflas başvurusunda bulundu

Fisker şirketinden gelen açıklamada, otomotiv dünyasının büyüyen sorunlarına dikkat çekildi. Piyasa ve makroekonomik rüzgarla karşı karşıya kaldıklarını belirten otomotiv girişimi, tüm seçenekleri değerlendirdiğini açıkladı. Buna göre iflas başvurusunun en iyi seçenek olduğuna karar verdi.

Ocean SUV isimli bir modele sahip olan Fisker, ABD ve Avrupa'da teslimatları geciktirdi. Bu kapsamda nakit sıkıntısı çeken şirket, bu yılın başlarında ise büyük bir otomobil üreticisinden ek finansman sağlayamadı. Geçtiğimiz süreçte üretim ortağı arayan Fisker, üretimlerini durdurdu ve işten çıkarmaya gitti.

SpaceX uygun fiyatlı Starlink mini çanağını tanıttı!

SpaceX uygun fiyatlı Starlink mini çanağını tanıttı!

SpaceX, MacBook boyutlarında yeni Starlink Mini çanağını tanıttı. CEO Elon Musk'a göre bu teknoloji dünyayı değiştirecek.

Fisker, küresel tedarik zinciri sorunları nedeniyle üretimi artırmakta zorlandığını belirtti. 2024'te 10 binin üzerinde araç üretti, ancak sadece yaklaşık 4700 adet teslimat sağlayabildi. Bazı Fisker modellerinin de kazalar nedeniyle ABD'de soruşturma altında kaldığı belirtildi.

Nakit rezervleri tükenen ve fon bulmakta zorlanan Fisker; geçtiğimiz dönemde iflas başvurusunda bulunan Lordstown Motors ve Electric Last Mile Solutions gibi diğer elektrikli araç girişimlerine katıldı. Bu aşamada doğrudan şirketin veya mal varlıklarının satışı değerlendirilecek.

3 tane tesla elektrikli araç üst üste duruyor yolda

Fisker'in iflas başvurusu, yeni otomobil üreticilerinin operasyonlarını ölçeklendirmede karşılaştıkları zorlukları gözler önüne seriyor. Ayrıca Tesla, Ford, BYD gibi devlerin de yaşadığı sorunları yansıtıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER