Teknoloji

Tesla, robotaksi Cybercab'i tanıttı! İşte özellikleri

Tesla, ilk robotaksi modeli Cybercab aracını tanıttı. Cybertruck benzeri bir görünüme sahip olan araç neler sunuyor?

Tesla, robotaksi Cybercab'i tanıttı! İşte özellikleri
11-10-2024 06:42

Tesla, ÖZETİ| bugün gerçekleştirdiği We, Robot etkinliği kapsamında en yeni ürün ve yazılımlarını görücüye çıkardı. Etkinliğin en dikkat çeken parçalarından biri Tesla Cybercab isimli robotaksi oldu. Peki bu araç neler sunuyor?

Tesla robotaksi Cybercab

Tesla, bugün düzenlediği bir etkinlikte Cybercab robotaksinin prototipini tanıttı. CEO Elon Musk, şirketin tamamen otonom bir yolcu taşıma ağı kurma hedefine doğru atılan önemli bir adım olarak nitelendirdi. Duyuruda aracın direksiyonu ve pedalı olmayan bir versiyonunu da sergilendi.

Cybercab prototipi, Tesla'nın Cybertruck modelinin daha küçük bir versiyonuna benziyor. Etkinlik sırasında 20 Cybercab prototipi sergilendi ve test sürüşleri gerçekleştirildi.

Etkinlik, Tesla'nın araçların ön kısmında “önemli bir tasarım değişikliği” talebi nedeniyle geçen Ağustos ayından ertelenmişti. Ayrıca tanıtım, Tesla'nın 25 bin dolarlık elektrikli otomobil projesinden vazgeçmesinin ardından bu yıl Full Self Drive yetenekleri için oldukça önemli.

Tesla günden güne eriyor: İşte beklenmedik gelişme!

Tesla günden güne eriyor: İşte beklenmedik gelişme!

Tesla cephesinde işler yolunda gitmemeye devam ediyor. Ünlü otomobil üreticisi, yönetim bazında bir deprem yaşamak üzere.

Tesla, büyük hedefin bir parçası olarak Cybercab filosu oluşturmayı ve toplu taşımadan daha ucuza otonom sürüşler sunmayı umuyor. Ancak Musk, geçen yıl 1 milyondan fazla otonom Tesla aracına sahip olma hedefinin tutturulamadığını da kabul etti.

Tesla, kendi robotaksi ağını işletmeyi hedeflerken, aynı zamanda müşterilerinin araçlarını ağa ekleyerek para kazanmalarına da olanak tanımayí planlıyor.

Tabii robotaksi Cybercab'in henüz test aşamasında olduğunu ve gösterilen araçların prototip olduğunu unutmamak lazım. Cybertruck'ın. 3-4 yılda seei üretime girdiğini düşünürsek, benzer bir senaryo robotaksi için de geçerli olabilir.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER