Teknoloji

Tesla'nın robotaksi hamlesine Çin'den tokat gibi yanıt!

Çinli Google Baidu, robotaksi olarak hizmet verecek Yichi 06 modeli için ön siparişlere başladı. İşte detaylar.

Tesla'nın robotaksi hamlesine Çin'den tokat gibi yanıt!
13-10-2024 00:02

Baidu, ÖZETÄ°| sürücüsüz taksi hizmeti Apollo Go ile otonom araç sektöründe önemli bir adım attı. “Çinli Google” olarak da bilinen Baidu, JMC ile geliÅŸtirdiÄŸi Yichi 06 (Apollo RT6) modelini 29 bin dolar gibi bir fiyatla piyasaya sürdü ve teslimatlara baÅŸladı. Bu hamle, Tesla'nın yeni tanıttığı Cybercab modeli için önemli bir rakip.

Tesla Cybercab vs Baidu Yichi 06 (Apollo RT6)

Yichi 06; minimalist tasarımı, arka kapıları ve tek parça stop lambasıyla dikkat çeken elektrikli bir minivan. 4765 mm uzunluğunda, 1885 mm genişliğinde ve 1715 mm yüksekliğindeki araç, 2830 mm'lik dingil mesafesiyle geniş bir iç mekana sahip.

Ön aksında bulunan 110 kW (147 hp) gücündeki elektrik motoru ve üç dakikada değiştirilebilen LFP bataryasıyla da dikkat çekiyor. Ancak Yichi 06'nın en çarpıcı özelliği, altıncı nesil Apollo otonom sürüş sistemi oldu.

Bu ekran kartlarına sahip olanlar yandı! Windows 11 çöküyor

Bu ekran kartlarına sahip olanlar yandı! Windows 11 çöküyor

Eski Nvidia ekran kartlarında Windows 11 güncellemesi kabusu yaşanıyor. Kullanıcıların çökme sorunları aldığı belirtildi.

5 LiDAR ünitesi dahil 40 sensör ve 1200 TOPS işlem gücüne sahip işlemcilerle donatılan araç, L4 seviyesinde otonom sürüş yeteneğine sahip. Bu gelişmiş teknoloji sayesinde Yichi 06; tıpkı Tesla'nın Cybercab modeli gibi direksiyon olmadan gidebiliyor.

Baidu Apollo, 32 milyon kilometreden fazla otonom sürüş testi ve 7 milyon robotaksi yolculuğuyla önemli bir tecrübe birikimine sahip. Yichi 06'nın üretim maliyetini yüzde 60 oranında düşürmeyi başaran Baidu, bu sayede aracı uygun fiyatlı hale getirdi.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER