Teknoloji

Tesla'nın kablosuz şarj cihazı artık Avrupa'da! İşte fiyatı

Tesla'nın kablosuz taşınabilir şarj cihazı Avrupa'da da satışa sunuldu. Peki, fiyatı ne kadar ve hangi ülkelerde satışta?

Tesla'nın kablosuz şarj cihazı artık Avrupa'da! İşte fiyatı
22-10-2024 21:32

Tesla, ÖZETİ| sadece elektrikli araçlarıyla değil, teknolojik aksesuarlarıyla da ilgi çekmeye devam ediyor. Şirketin Kablosuz Taşınabilir Şarj Cihazı, Kuzey Amerika’daki lansmanının ardından artık Avrupa pazarına da giriş yaptı. Peki hangi Avrupa ülkelerinde satılıyor?

Tesla’nın yeni kablosuz taşınabilir şarj cihazı Avrupa’da 99 Euro'dan satışa çıktı

Tesla'nın yeni kablosuz taşınabilir şarj cihazı, aynı anda iki cihazı şarj etme kapasitesine sahip. İlk şarj pedi, cihazın ön kısmında yer alıyor ve 7.5W güç çıkışı sunuyor. Mıknatıslı tasarımı ile telefon, şarj sırasında yerinden kaymadan sabit bir şekilde durabiliyor.

Üst kısmı eğimli kullanırken bile cihaz güvenle şarj olmaya devam ediyor. İkinci şarj pedi ise Alcantara kaplamalı gizli bir tasarımla cihazın alt kısmında yer alıyor. Şarj cihazının toplam gücü ise 5V/3A'ya kadar çıkabiliyor. Ayrıca Tesla, taşınabilir şarj cihazına entegre bir USB-C kablosu da eklemiş.

Tesla, Robotaxi modelinin kablosuz şarj özelliğini duyurdu

Tesla, Robotaxi modelinin kablosuz şarj özelliğini duyurdu

Tesla'nın Robotaxi modeli ile sadece aracın sürüşü değil, şarj edilmesi de otomatik ve kablosuz olacak. İşte detaylar...

Bu kablo cihazın sağ tarafına düzgün bir şekilde yerleştirilmiş ve gerektiğinde çekip kullanılabiliyor. En ilginç özelliklerden biri ise, şarj cihazının Tesla elektrikli araçlarının kablosuz şarj padleriyle de uyumlu olması. Yani, şarj cihazını Tesla araçlarda kolayca şarj edebiliyorsunuz.

Cihazın kapasitesi ise 5000mAh, yani kısa yolculuklar veya acil durumlar için yeterli miktarda güç sağlıyor. Siyah, rose gold ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunuluyor. Fiyat konusunda da Tesla, rekabetçi bir duruş sergilemiş diyebiliriz.

Cihaz, ABD'de 95 dolar'dan satışa sunuluyor. Avrupa’da ise 99 euro fiyat etiketi ile Fransa, Hollanda, İspanya ve bir çok Avrupa ülkesinde satışa sunulmuş durumda. Kanada’da ise fiyatı 130 CAD olarak belirlenmiş. Şu an için Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı belli olmasa da, Avrupa'da büyük ilgi göreceği kesin.

Read this news article in Englishtesla kablosuz şarj cihazı
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER