Ekonomi

Tesla hisseleri değer kaybediyor

Tesla hisseleri seans öncesi işlemlerde yüzde 6'dan fazla değer kaybetti

Tesla hisseleri değer kaybediyor
11-10-2024 14:08

Tesla ÖZETİ| hisseleri, elektrikli araç üreticisinin uzun süredir beklenen robot taksi etkinliğinin yatırımcıları etkilemeyi başaramamasının ardından cuma günü piyasa öncesi işlemlerde düşüş yaşadı.

Tesla hisseleri piyasa öncesi işlemlerde 13:52 TSİ itibariyle %6,25 düşüşle 223,85 doları gördü.

Musk, perşembe gecesi Tesla'nın Cybercab konsept aracını (alçak, gümüş renkli, iki koltuklu, direksiyonu ve pedalları olmayan) tanıttı. Tesla'nın patronu, şirketin Cybercab'i 2027'den önce üretmeyi umduğunu söyledi, ancak araçların nerede üretileceğine dair hiçbir ayrıntı vermedi. Tüketicilerin 30.000 doların altında bir fiyat etiketiyle bir Tesla Cybercab satın alabileceklerini söyledi.

Perşembe günkü etkinliği değerlendirerk Barclays analistleri, açıklamaların Tesla için herhangi bir yakın vadeli fırsatı vurgulamakta başarısız olduğunu, bunun yerine Musk'ın tamamen otonom bir sürüş geleceğine yönelik vizyonuna öncelik verdiğini söyledi.

Barclays'in ABD otomobil ve mobilite ekibi Cuma günü erken saatlerde yayınladığı notta, "Beklendiği gibi, önceki Tesla ürün tanıtımlarında olduğu gibi, etkinlik ayrıntılardan uzaktı ve bunun yerine Tesla'nın AI/AV [otonom araçlar] alanındaki büyüme çabalarının temelini oluşturan vizyonu vurguladı. Yine de yakın vadeli fırsatları gösteren hiçbir güncelleme yoktu. Tesla 1Y′25 üretimi için planlanan düşük maliyetli modelini göstermedi" dedi.

Piper Sandler analistleri yayınladıkları ayrı bir notta "ticaret odaklı firmaların çoğunun robo-taksi tanıtımından etkilenmeyeceğini" belirttiler.

Yatırım bankasının analistleri notta "Etkinlik öncesi ivme kaybolurken hisse senedi önümüzdeki haftalarda satılırsa şaşırmayız" dedi.

Bu arada Morgan Stanley, Musk'ın etkinlik sırasında Tesla'nın bir yapay zeka şirketi olduğu konusunda başarısız olduğunu öne sürdü. Bankanın analistleri, Musk'ın Tesla'nın FSD sistemindeki iyileştirmelerle ilgili herhangi bir ayrıntıdan bahsetmediğini ve milyarderin Tesla ile Musk'ın yapay zeka şirketi xAI arasındaki bir bağlantıya ilişkin söylenti planları hakkında ayrıntıya girmediğini belirtti.

Morgan Stanley analistleri yayınladıkları notta, etkinliğin "FSD/teknolojisindeki değişim oranı, araç paylaşım ekonomisi ve pazara giriş stratejisine ilişkin veri eksikliği gibi bir dizi alanda beklentileri genel olarak hayal kırıklığına uğrattığını" belirttiler. Bu nedenle, TSLA'nın etkinlik sonrasında baskı altında kalmasını bekliyoruz" dediler


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER