Teknoloji

Tesla'dan Emniyet Kemeri Nedeniyle Geri Çağırma Programı

Tesla, 125 bin 227 adet otomobili için bir geri çağırma programı başlattı. Ancak Tesla sahipleri, bu düzeltme için servislere gitmeyecekler. Sorun, uzaktan güncelleme ile çözülecek.

Tesla'dan Emniyet Kemeri Nedeniyle Geri Çağırma Programı
31-05-2024 22:23

Dünyanın ÖZETİ| en popüler elektrikli otomobil üreticilerinden Tesla, son dönemlerin en büyük geri çağırma programlarından bir tanesini başlattı. Bu bağlamda; tam olarak 125 bin 227 adet Tesla otomobil, emniyet kemerinde yaşanan bir sorun nedeniyle kontrol edilecek. Ancak Tesla sahipleri, bu işlem için servis noktalarına gitmek durumunda olmayacaklar.

Edinilen bilgilere göre bazı Tesla otomobillerde bulunan emniyet kemerleri, çözüldükleri zaman uyarı sistemi devreye girmiyor. Bu da sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor. Hâlihazırdaki sistemin koltuk üzerindeki ağırlığı baz aldığını söyleyen Tesla, bunu değiştireceğini ve emniyet kemeri sensörünü aracın çalışıp durumuna ve kemerin takılı olup olmadığına göre çalıştırmaya başlayacağını söyledi. 

Güncellemenin haziran ayında başlayacağı düşünülüyor

Tesla geri çağırma programı

Edinilen bilgilere göre 2012-2024 Model S, 2015-2024 Model X, 2017-2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y otomobillerden bazıları, emniyet kemeri sisteminde yaşanan sorunlardan etkilendiler. Bununla ilgili düzeltmenin haziran ayı itibarıyla yapılması bekleniyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER