Teknoloji

Tesla Cybertruck sahipleri şokta: 10 bin km bile dayanmadı!

Tesla Cybertruck, performans sınıfı araçların ve elektrikli otomobillerin ortak bir sorununa kurban gitmiş gibi görünüyor. İşte detaylar...

Tesla Cybertruck sahipleri şokta: 10 bin km bile dayanmadı!
16-09-2024 08:53

Uzunca ÖZETİ| bir süredir piyasaya çıkması beklenen ve ilk teslimatları yapılan Tesla Cybertruck sahipleri bir süredir isyanda… Cybertruck sahipleri, araçlarının henüz kısa mesafelerde lastik aşınması yaşadığından şikayetçi. Kullanıcılar, daha 10 bin km dahi yapmamış araçlarının lastiklerinin aşınarak kullanılamaz hale geldiğini iddia ediyor.

Tesla Cybertruck, lastikleri kısa sürede bitiriyor

Cybertruck Owners Club üyesi bir kullanıcı, üç aylık Cybertruck aracının sadece 10.061 kilometrede olduğunu ancak şimdiden lastik değişimi ihtiyacıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Kullanıcı, lastiklerdeki aşınmanın üretim hatası olabileceğini iddia ediyor.

Tesla Cybertruck İstanbul Havalimanı'nda

Konuyla ilgili şikayetlerini ilgili topluluk sayfasında dile getiren kullanıcı, “Bu lastikler, Cybertruck için özel olarak üretildi. Bu kadar kısa sürede bu denli aşınmaları affedilemez. 1 Ekim'de Tesla ile bu durumu görüşmek için randevu aldım.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Colorado'da yaşayan kullanıcı, yaz döneminde 10.000 kilometre yol kat etmiş olmasına rağmen lastiklerin neredeyse yarısının aşındığını belirtiyor. Bununla birlikte, Tesla gibi ağır elektrikli araçlarda lastik aşınması bilinen bir sorun olarak dikkat çekiyor.

Tesla Cybertruck kullanıcınını paylaştığı lastik…

Aracın ağırlığı ve güçlü motoru, lastikler üzerinde ekstra baskı yaratıyor. Tesla Cybertruck, neredeyse 3.2 ton ağırlığında ve bu durum lastik ömrünü olumsuz etkileyen ana faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Rivian gibi benzer elektrikli araç sahipleri de benzer sorunlarla karşılaşyıor. Araç ağırlığının yanı sıra, sürüş modları da bu aşınmaya etki ediyor. Tesla araçlarında bulunan ‘Chill Mode,' ivmelenmeyi sınırlayarak motor tepkisini yumuşatıyor ve bu sayede lastik aşınması minimuma iniyor. Buna karşın ‘Beast Mode' gibi yüksek performans modları kullanıldığında, lastiklerde daha fazla aşınma gözlemleniyor.

Sonuç olarak, Tesla Cybertruck sahipleri, aracın ağırlığı ve güç performansı gibi faktörlerin lastik ömrünü kısalttığını belirterek şirketten bir çözüm bekliyor. 1 Ekim'de gerçekeleşecek olan görüşme sonrası taraflardan bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Read this news article in Englishelektrikli otomobilTeslaTesla CyberTruck
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER