Teknoloji

Tesla 500 bin ağaç kesti, Almanya karıştı!

Tesla, Berlin Gigafactory fabrikası için ne kadar ağaç kesti? Yeni araştırmalar 500 bin ağaç kesildiğini gösterdi.

Tesla 500 bin ağaç kesti, Almanya karıştı!
25-08-2024 10:32

Tesla'nın ÖZETİ| Almanya'daki fabrikası tartışmaların odağında kalmaya devam ediyor. Türkiye'ye gönderilen Model Y'nin üretim merkezi olan Berlin Gigafactory, iklim aktivistlerinin bazı eleştirileriyle boğuşuyor. İddiaya göre Tesla, fabrikayı yapmak için 500 bin ağaç kesti.

Tesla, Berlin Gigafactory için ne kadar ağaç kesti?

Tesla'nın Berlin yakınlarındaki elektrikli araç fabrikası, ormanlık alanların yok edilmesine sebep olmuş olabilir. İklim aktivistlerinin tepkisiyle karşı karşıya kalan Berlin Gigafactory, çevresel etkileri nedeniyle büyük eleştiri altında.

Veri analitiği firması Kayrros; Tesla'nın 2020 ile 2023 yılları arasında Gigafactory'ye yer açmak için yaklaşık yarım milyon ağaç kestiğini tahmin ediyor. Analiz, yaklaşık 813 dönümlük çam ormanının fabrikanın olduğu bölgeden kaldırıldığını ortaya koydu.

Amazon'dan Nintendo Switch 2 için heyecanlandıran açıklama!

Amazon'dan Nintendo Switch 2 için heyecanlandıran açıklama!

Amazon Games, Nintendo'nun bir sonraki oyun konsolu Switch 2 için oyun üreteceğini resmi olarak açıkladı. İşte detaylar...

Aktivistler ise bu kadar çok ağacın kaybının önemli bir karbon emisyonu yaratabileceğini düşünüyor. Kayrros, kesilen ağaçların yaklaşık 13 bin metrik ton CO2 emisyonuna eşdeğer olduğunu hesapladı. Bu da yaklaşık 3 bin benzinli aracın yıllık emisyonlarına eşdeğer.

Alman yasalarına göre, Tesla'nın başka yerlere eşit sayıda ağaç dikmesi gerekecek. Ancak yeni dikilen fidanların kesilen ağaçların karbon tutma yeteneğine ulaşması onlarca yıl alacak. Yaban hayatı da fabrikanın bulunduğu yerden taşınmak zorunda kalacak.

tesla-sahipleri-icten-yanmali-motorlara-geciyor

Tesla, Gigafactory'deki üretim kapasitesini yılda 1 milyon araca çıkarmayı planlıyor. Ancak bu yılın başlarında iklim grupları tarafından eleştiriler altında kaldı ve genişlemeye itiraz edildi. Tesla, 250 dönümlük bir alanı daha kesmek için planlarını revize etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER