Teknoloji

Tesla, 27 binden fazla Cybertruck için uyardı! Kaza riski var

Tesla, 27 binden fazla Cybertruck modeli için geri çağırma bildirimi yolladı. Aracın geri görüş kamerasında hata var.

Tesla, 27 binden fazla Cybertruck için uyardı! Kaza riski var
03-10-2024 21:13

Tesla, ÖZETİ| 2024 model Cybertruck araçları için geri çağırma uyarısında bulundu. 27 binden fazla modeli etkileyen bir kamera hatası, sürücülerin kaza yapmasına yol açabilir. ABD'de başlatılan uyarılarda geri görüş kamerasında çeşitli sorunlar olduğu belirtildi.

Tesla Cybertruck‘larda geri görüş kamerası sorunu

Tesla, 27 bin 185 Cybertruck modelini etkileyen hataya karşı harekete geçti. Kullanıcılara gönderilen son uyarıda, geri görüş kamerasında yaşanan bir sorunun kazaya yol açabileceği belirtildi. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yayınlanan geri çağırma bildirimine göre, araç geri vitese takıldığında geri görüş kamerası görüntüsü gecikiyor.

Geri görüş kamerasının gecikmesi veya tamamen ne olduğunu göstermemesi, kaza riskini artırıyor. NHTSA, net geri görüş görüntüsü sağlanamamasının, Federal Motorlu Taşıt Güvenlik Standardı'nın ihlali olduğunu belirtti.

Tesla Cybertruck sahipleri şokta: 10 bin km bile dayanmadı!

Tesla Cybertruck sahipleri şokta: 10 bin km bile dayanmadı!

Tesla Cybertruck, performans sınıfı araçların ve elektrikli otomobillerin ortak bir sorununa kurban gitmiş gibi görünüyor. İşte detaylar...

Tesla, sorunu çözmek için yazılım güncellemesi geliştirdiğini duyurdu. Etkilenen Cybertruck sahipleri, yazılım güncellemesini ücretsiz olarak yükleyebilecek. Geri çağırma bildirimlerinin önümüzdeki günlerde dağıtılması ve güncellemenin de erişime açılması bekleniyor.

Daha önce Cybertruck Owners Club üyesi bir kullanıcı, üç aylık Cybertruck aracının sadece 10.061 kilometrede olduğunu ancak şimdiden lastik değişimi ihtiyacıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Kullanıcı, lastiklerdeki aşınmanın üretim hatası olabileceğini iddia ediyor.

tesla-cybertruck-icin-kalkan-uretti

Aracın ağırlığı ve güçlü motoru, lastikler üzerinde ekstra baskı yaratıyor. Tesla Cybertruck, neredeyse 3.2 ton ağırlığında ve bu durum lastik ömrünü olumsuz etkileyen ana faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER